Romania dispune de psihologi foarte buni, acreditati la nivel european si cu o vasta experienta in lucrul cu copiii si tinerii, insa sunt mult prea putin pentru cerinta tot mai mare pe care o manifesta piata din Romania.

Aceasta este concluzia principala pe care a tras-o psihoterapeutul Oana Maria Popescu, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, in urma mai multor studii de piata pe care le-a realizat in decursul anilor. In acelasi timp, formatorul considera ca parintii din Romania au depasit mentalitatea conform careia mersul la psiholog este un lucru rusinos si au inceput sa il priveasca pe psihoterapeut mai degraba ca pe un co-partener in munca de a-i oferi copilului echilibrul in viata.

In acest context, al numarului prea mic al psihologilor romani acreditati la nivel european, Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa organizeaza, incepand cu 18-19 martie 2017, la Timisoara, un program amplu de formare profesionala pentru psihologi, dar si pentru cadrele medicale. In urma cursurilor de formare, care au o durata de 2 ani si 6 luni, beneficiarii proiectului au posibilitatea de a obtine Certificatul European pentru Psihoterapia Copilului.

Proiectul educational, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri (EITACYP), este impartit in 18 module, si vor pregati specialistii pentru toate stadiile de dezvoltare mentala, psihica si cognitiva a copiilor si adolescentilor si pentru toate problemele cu care acestia se confrunta in decursul anilor.

“Este imbucurator faptul ca si colegii psihologi au gasit utilitatea acestei calificari si au inteles o nevoie crescanda a lor in domeniul psihoterapiei copilului. Romania se poate bucura deja de profesionisti calificati, insa numarul lor este mult prea mic pentru o piata atat de mare. Multumita parteneriatului international pe care l-am creat cu Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri, am reusit sa aducem acest program de formare si in Romania, cu scopul de a suplini acest gol pe care il avem. La prima grupa de formare, scopul nostru este sa formam, la rigorile impuse de Uniunea Europeana, cel putin 100 de psihoterapeuti, pe care sa-i plasam cat mai repede pe piata. Inscrierile pentru prima grupa mai sunt valabile pana pe data de 17 martie 2017, iar inscrierile pentru a doua grupa vor debuta in 2018”, declara dr. Oana Maria Popescu, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa si coordonatorul programului de formare.

Echipa de formatori este una mixta, acestia fiind atat din Romania, cat si din doua tari europene, si este compusa din urmatorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane, Adriana Oachis, Gabriel Balaci (Romania), Tina Peraica (Croatia) si Joana Hewitt-Evans (Marea Britanie).

Informatii suplimentare: www.psihoterapie-integrativa.eu.

Inscrieri si detalii: dr.oana.maria.popescu@gmail.com , tel. 0730.591.771