Psihoterapeutul Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza

Chiar daca trupul nostru este limitat ca spatiu, resursele pe care acesta le depoziteaza sunt aproape nelimitate. Cel mai bun exemplu este al unui alpinist care escaladeaza Everestul in conditii extreme. Desi este epuizat fizic si psihic, acesta scoate mereu la suprafata unele resurse pe care un om obisnuit nu le-a experimentat poate niciodata, si pe care le exploateaza pana isi atinge scopurile.

In opinia psihologului Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, aceste puteri aproape infinite le descoperim in noi, de cele mai multe ori, atunci cand trecem printr-un moment extrem si cand ni se activeaza instinctele de supravietuire. Totusi, exista o metoda unica in Romania, care poate exploata aceste resurse, chiar si in momentul cand corpul nostru este in repaus. Este vorba de Tehnica Identificarii Resurselor Interioare, pe care Asociatia Romana de Hipnoza o studiaza si o aplica in Romania de peste 2 ani, iar rezultatele ei sunt remarcabile.

“Putem aplica tehnica pentru a descoperi rolurile sau resursele noastre de a fi mama, tata, student sau elev, profesor, prieten, copil, sef, angajat, responsabil etc. Dupa ce am stabilit ce putem deveni, putem observa cum suntem, ce facem, cum vorbim, ce gesturi facem cand aceasta resursa se activeaza in viata noastra. Odata ce am identificat caracteristicile acesteia, putem descoperi daca am reusit intotdeauna sa folosim Resursa Interioara potrivita, la momentul potrivit. Poate ca fara sa ne dam seama si fara sa vrem ni s-a intamplat sa mergem acasa la copilul nostru cu atitudinea, gesturile, tonul de sef suparat si preocupat, in loc sa mergem cu cea de “mama grijulie sau iubitoare”, resursa care ar fi fost cea mai potrivita. Ganditi-va ca e ca si cum am merge la negociere in costum de baie si la plaja cu costum si cravata. Acum ca am invatat despre aceste super-puteri ascunse, putem stabili ce anume vrem sa obtinem mai mult in viata noastra si ce Resurse ne pot ajuta pentru a avea succes. Prin aceasta metoda, putem amplifica acele Resurse si le stimula sa se manifeste in viata noastra cotidiana”, explica psihoterapeutul Angela Nutu.

Cum putem exploata aceste Resurse Interioare?

Vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza considera ca nu trebuie sa ne activam resursele interioare doar in conditii extreme, ci le putem folosi oricand, chiar si in viata de zi cu zi, pentru a ne putea dezvolta atat fizic, social, emotional, mental sau spiritual. Iata cateva beneficii:

  1. Putem sa retraim in siguranta profunzimea starilor emotionale din copilaria noastra, indiferent de varsta pe care o avem acum.
  2. Putem sa simtim iubirea oriunde in jurul nostru.
  3. Devenim asertivi atunci cand este necesar.
  4. Putem sa devenim agresivi si protectori atunci cand este necesar.
  5. Putem vorbi cu siguranta, incredere si putere in public.
  6. Putem sa primim critici fara sa ne simtim atacati sau abuzati.
  7. Alegem cand dorim sa folosim aspectul nostru logic sau romantic, sau oricare altul.
  8. Ne bucuram de o sanatate mai buna.
  9. Alegem ce Resursa sa folosim si cand.
  10. Putem sa schimbam la comanda starea mentala sau emotionala pe care o traim.

Angela Nutu este Psihoterapeut si unul dintre cei mai cunoscuti si bine pregatiti traineri din Romania, vicepresedinte al Asociatiei Romane de Hipnoza. Are experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si al instruirii adultilor si de peste 15 ani in domeniul antreprenoriatului si al afacerilor. Membru Fondator al Asociatiei Romane de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum, Psihoterapeut.