Incepand cu luna octombrie 2019, Asociatia Sportiva SanaSport a dat startul inscrierilor la Maratonul Nisipului, editia a VII-a, eveniment care va avea loc in data de 28-29 martie 2020, pe plaja din statiunea Mamaia.

Competitia sportiva, organizata in parteneriat cu Primaria Constanta, Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Radio Constanta, se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta. Participantii au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum traditionalele probe de maraton individual pe distanta de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km, cursa individuala de 10 km si cursa populara, de 5 km. Si la aceasta editie, vor avea loc curse noncompetitive: ”Campionii Scolii” cursa prin care se urmareste sprijinirea si dezvoltarea sportului scolar si “Family Run”, care doreste sa promoveze sportul in familie si sa sustina proiecte sociale locale derulate de catre Asociatia Daruieste Aripi.

“Ne bucura faptul ca, in sapte editii, am reusit, la Constanta, sa punem bazele unui eveniment sportiv international de mare atractivitate, atat pe plan intern, cat si international. Acest lucru vine sa confirme ca ne aflam pe un trend ascendent, romanii fiind din ce in ce mai atrasi de sport si interesati de imbunatatirea starii de sanatate, ceea ce concorda cu misiunea Asociatiei Sanasport. Ajunsi acum la a 7-a editie, Maratonul Nisipului 2020 isi propune sa promoveze 7 valori, pe care le-am descoperit si insusit de-a lungul acestei calatorii: #Sportivitate, #Respect, #Sanatate, #Comunitate, #Integritate, #Incredere, #Echilibru, valori care speram ca sunt comune fiecarui alergator si pe care dorim sa le transmitem generatiei urmatoare. O componenta importanta pentru noi o reprezinta sportul scolar, unde incercam, prin intermediul cursei pentru copii “Campionii Scolii”, sa formam o noua generatie de sportivi si de alergatori, viitorii participanti ai Maratonului Nisipului. Este o bucurie pentru noi toti ca am reusit sa transformam statiunea Mamaia intr-un punct de atractie inedit pe harta maratoanelor lumii”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip, este si un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international, adunand, la start, peste 1.800 participanti din peste 20 tari.

Cei interesati se pot inscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.