CAMPANIE DE RELATII PUBLICE – E-STANGACI.RO

Contextul campaniei de relatii publice

Campania de relatii publice a fost elaborata pentru a construi o legatura de imagine dintre 13 august – Ziua Internationala a Stangacilor si E-Stangaci.ro – primul si singurul magazin din Romania care comercializeaza obiecte pentru stangaci. In cadrul strategiei de comunicare, accentul s-a pus pe faptul ca E-Stangaci lupta pentru repararea morala a stangacilor din Romania, iar in perioada de implementare a planului de comunicare, E-Stangaci si-a asociat imaginea cu Asociatia “Salveaza o inima”, in doua campanii umanitare (Geanina Lisenchi si Alexandru Botorea).

Obiectivele campaniei de relatii publice

 • Cresterea notorietatii, respectiv a vizibilitatii magazinului online E-Stangaci, punandu-se accent pe faptul ca este primul si singurul magazin pentru stangaci din Romania;
 • Cresterea notorietatii, respectiv a vizibilitatii magazinului online E-Stangaci, punandu-se accent pe dimensiunea umanitara (cresterea gradului de simpatie), prin asocierea la nivel de imagine cu Asociatia “Salveaza o inima”;
 • Cresterea numarului de accesari pe website-ul magazinului www.e-stangaci.ro (pana la demararea campaniei, in perioada 6 septembrie 2013 – 12 august 2015, website-ul inregistra 31.277 de vizitatori unici, 36.828 de vizite si 152.401 de pagini accesate);

Identificarea segmentelor de public 

 • P1 / Public generalist – aceasta categorie de public reprezinta vectorul de imagine pentru diferitele grupuri sociale si catalizator de interactiune si dezbatere. Acest public poate fi valorificat prin aparitii sistematice in mass-media, respectiv social media si castigarea acestuia poate atinge toate cele trei obiective propuse.
 • P2 / Public specializat – aceasta categorie de public reprezinta o punte de legatura intre magazinul online si potentialii sponsori sau parteneri si poate reprezenta vector important de imagine in grupurile specializate, ceea ce va garanta un capital de imagine sporit in randul breslei.
 • P3 / Sponsori si parteneri – aceasta categorie de public poate fi castigata prin doua strategii interdependente: castigarea unei audiente foarte mari (chiar si public amator, ocazional), castigarea unei notorietati in randul opiniei publice si prin aparitii sistematice in mass-media.

Mesajele-cheie / canale de comunicare

 1. Comunicatul de presa (transmis presei in data de 13 august 2015) – il puteti vizualiza aici, iar raportul media il puteti vizualiza aici.
 2. Postari pe pagina de Facebook a Asociatiei “Salveaza o inima” (prin asociere de imagine) – prima postare si a doua postare.

Rezultatele campaniei de relatii publice

A. Campania de Facebook, prin asocierea de imagine cu Asociatia “Salveaza o inima”

 1. Postarea din data de 14 august 2015, ora 10.03: “Cum il poti ajuta si povestea impresionanta a lui Alex o gasiti in link-ul prezentat aici… https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea/ [Aceasta campanie este promovata pe Facebook de www.e-stangaci.ro]” – a generat un impact de peste 3.250.000 de vizualizari (impact organic + platit), 277.300 de click-uri pe postare, peste 9700 de like-uri si peste 65.500 de share-uri.
  aaaaa
 2. Postare din data de 13 august 2015, ora 08.04: “Astazi, de Ziua Internationala a Stangacilor, prietenii nostri de la www.e-stangaci.ro – singurul magazin pentru stangaci din Romania, s-au alaturat campaniei noastre si lupta pentru Geanina Lisenchi, o mama de 31 de ani care are nevoie urgenta de ajutorul nostru, altfel risca sa moara. Ajut-o si tu pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/geanina-lisenchi/” – a generat un impact de 26.500 de vizualizari (impact organic + platit), 297 de like-uri si 147 de share-uri.
  aaaaaaaaaaa

B. Campanie de relatii cu presa

In data de 13 august 2015 a fost transmis comunicatul de presa cu titlul “Ziua Internationala a Stangacilor, sarbatorita in Romania”. Informatia transmisa presei s-a reflectat in 41 de stiri cuantificabile (rapoarte poate fi consultat aici). Potrivit raportului de impact mass-media/social media, E-Stangaci a fost mentionat de 65 de ori, generandu-se un impact de peste 151.000 de vizualizari. Distributia geografica a surselor de informare este urmatoarea: Bucuresti – 27,8%, Moldova – 16,7%, Transilvania – 13,9%, Muntenia – 11,1%, Bucovina – 8,3%, Dobrogea – 8,3%, Oltenia – 8,3% Banat – 2,8% si Maramures – 2,8%.

chart (25)

Impactul traficului pe website-ul www.e-stangaci.ro, in urma campaniei de relatii publice

Reamintim ca pana la demararea campaniei, in perioada 6 septembrie 2013 – 12 august 2015, website-ul inregistra 31.277 de vizitatori unici, 36.828 de vizite si 152.401 de pagini accesate. In perioada 13-17 august 2015, E-Stangaci.ro a generat un trafic de 7.930 vizitatori unici, 8.084 de vizite si 12.546 de afisari de pagina, ceea ce inseamna ca, in doar 4 zile, campania de PR elaborata si implementa de Plus Communication a adus 21,53% din traficul generat de website-ul e-stangaci.ro, in aproape 2 ani de activitate.

e-stangaci.ro
Trafic www.e-stangaci.ro, in perioada 06 septembrie 2013 – 17 august 2015

2stangaci