PLAN DE COMUNICARE – CAMPANIE DE RELATII PUBLICE – EXPOZITIA INTERNATIONALA FELINA DE VARA – SOFISTICAT, MAMAIA 2015

afis constanta 2015 cu spnsori-page-001Introducere

Asociatia Felina Sofisticat, membra a Federatiei Asociatiilor Feline FELIS ROMaNIA si a Federatiei Internationale Feline – FIFe, este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, infiintata in anul 2005 si are ca obiective principale promovarea raselor de feline in cadrul expozitiilor internationale. In cei 10 ani de activitate, Asociatia Felina Sofisticat a organizat 35 de editii ale Expozitiei Internationale Feline Sofisticat, organizate in Bucuresti si in alte orase din Romania, la care au participat peste 10.000 de pisici de rasa venite din diferite colturi ale lumii.

Expozitiile Internationale organizate de Asociatia Felina Sofisticat s-au bucurat de un impact mediatic foarte mare, fiind promovate in mass-media locale, nationale si internationale.

Scopul prezentului plan de comunicare, elaborat si implementat de Agentia de PR Plus Communication, il reprezinta promovarea Expozitiei Feline SofistiCAT, din 20-21 iunie 2015, din statiunea Mamaia (Pavilionul Expo)

Obiectivele campaniei de relatii publice

 • Cresterea notorietatii Expozitiei Internationale Feline Sofisticat, in mass-media nationale si internationale.
 • Cresterea numarului de participanti la Expozitia Internationala Felina din Mamaia, comparativ cu anul trecut.
 • Cresterea numarului de sponsori si parteneri.
 • Cresterea gradului de cunoastere a publicului larg cu privire la activitatile trecute si viitoare ale Asociatiei Feline Sofisticat.

Identificarea segmentelor de public 

 • P1 / Public generalist – aceasta categorie de public reprezinta vectorul de imagine pentru diferitele grupuri sociale si catalizator de interactiune si dezbatere. Acest public poate fi valorificat prin aparitii sistematice in mass-media si castigarea acestuia poate atinge toate cele patru obiective propuse.
 • P2 / Public specializat – aceasta categorie de public reprezinta o punte de legatura intre organizatorul Expozitiei si potentialii sponsori sau parteneri si poate reprezenta vector important de imagine in grupurile specializate, ceea ce va garanta un capital de imagine sporit in randul breslei.
 • P3 / Sponsori si parteneri – aceasta categorie de public poate fi castigata prin doua strategii interdependente: castigarea unei audiente foarte mari (chiar si public amator, ocazional), castigarea unei notorietati in randul opiniei publice si prin aparitii sistematice in mass-media.

Mesaje-cheie (comunicatul de presa) Asociatia Felina SofistiCAT organizeaza, in zilele de 20-21 iunie 2015, Expozitia Internationala Felina, editiile 41-42. Expozitia concurs se va desfasura in Mamaia la Pavilionul Expo: sambata intre orele 13 – 20 iar duminica intre 10-17.

Chiar la tarmul Marii Negre va ancora, pentru a doua oara Corabia cu pisici sofisticate. Vor participa peste 200 de pisici de rasa venite din diferite colturi ale lumii.

Prin fata juriului, compus din patru arbitri internationali:

 • dl. Eric Reijers – secretarul general al Federatiei Feline Internationale
 • d-na. Tetiana Boiko – presedintele Federatiei Feline Ucrainiene
 • d-na. Linda Sviska – presedintele Federatie Feline Letoniene
 • dl. Vladimir Isakov – din Bielarusia

vor defila frumoase exemplare de Persana, Exotica, Maine Coon, Norvegiana de Padure, Ragdoll, Siberiana, Angora Turceasca, Sacra de Birmania, Bengaleza, Burma, British Shorthair, Cornish Rex, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Singapura, Sphynx, Peterbald.

Atat sambata, cat si duminica, vor avea loc etapele preliminare ale concursului. Punctul culminant al manifestarii este concursul BEST IN SHOW. Finalistii celor patru categorii (persane si exotice, par semilung, par scurt, orientale si siameze) se vor intrece in marea finala pentru un loc pe podium. Sponsorii vor oferi premii generoase pentru finalisti, constand in hrana si accesorii pentru pisici. Extra premii vor fi acordate in mod special pisicilor din rasa Persana si Exotica, participante la prezentarea de rasa.

Vizitatorii vor putea admira gratioasele feline intrecandu-se in frumusete si vor putea achizitiona o gama larga de produse si accesorii destinate atat pisicilor (hrana, igiena, joaca), cat si iubitorilor acestora (bijuterii, haine, posete etc.) la preturi promotionale. Vor fi picturi pe fata pentru cei mari si mici si o multime de obiecte vestimentare pictate manual.

Evenimentul este foarte indragit de catre public, fiind vizitat de un numar de peste 10.000 de oameni. Are publicul sau fidel de mai bine de opt ani. Expozitia este puternic mediatizata in presa, televiziune, radio si on-line.

Ca de fiecara data se va desfasura si campania “ARATA CA ITI PASA”, in cadrul careia se vor strange donatii (in bani sau hrana) pentru animalele din adaposturi.

Conditii de participare: Pisicile vor fi inscrise in catalog pana la data de 26 iunie. Toate inregistrarile vor fi trimise pe adresa sofisticatclub@gmail.com. Pisicile inscrise in concurs trebuie sa aiba aiba toate vaccinarile la zi, inclusiv vaccinul antirabic.

Canale de comunicare

 • Relatii cu mass-media – elaborarea si transmiterea de comunicate de presa catre 3.400 de jurnalisti din Romania si din Diaspora Romaneasca (contractata S.C. Plus Communication Consulting S.R.L. – agentie de relatii publice www.pluscommunication.eu); Cuantificarea impactului – RAPORT DE MONITORIZARE A PRESEI.
 • Website – promovarea website-ului Asociatiei in grupuri sociale, SNS, materiale promotionale sau comunicat de presa. Identificarea cuvintelor-cheie pentru pregatirea strategiei de comunicare si identificarea profilului psihosocial al publicului online. Cuantificarea impactului – RAPORT DE MONITORIZARE A TRAFICULUI ONLINE.
 • Reteaua sociala Facebook – prin campanii de promovare organice si platite. Pe acest canal, prin campanii platite, se poate segmenta publicul in functie de interese, asadar poate fi exploatat un public specializat.
 • E-mail Marketing – transmiterea de noutati cu privire la evenimentele Asociatiei catre publicul cu care Asociatia a corespondat in trecut, transmiterea de propuneri de parteneriate catre un public

Calendar de activitati de relatii publice sofisticat

Program eveniment

calendarsof

Rezultatele campaniei de relatii publice

In perioada 13 – 23 iunie 2015, s-a transmis 1 comunicat de presa, iar acesta s-a reflectat in 53 de stiri in presa scrisa, presa online, radio si TV cuantificabile (in raportul de monitorizare media nu au fost incluse stiri care nu se regasesc in arhivele online – ex. stirile transmise la radio, care nu au arhiva pe site-urile oficiale).

Potrivit raportului de impact Social Media, s-au inregistrat 83 de mentiuni cu privire la Expozitia Internationala Felina de Vara SOFISTICAT 2015, iar impactul estimativ este de 98.000 persoane. Distributia geografica a surselor de informare: 46,3% – Bucuresti, 34,6% – Dobrogea, 11,5% – Muntenia, 3,8% – Oltenia, 3,8% – Transilvania.

evolutie - sofisticat 2015-page-001
Grafic de evolutie a aparitiilor mass-media si social media

Din totalul aparitiilor, potrivit raportului de monitorizare realizat in perioada mentionata, observam ca 48,7% din aparitii provin din mass-media, 21,6% din agregatoare de stiri, 10,8% din Twitter, 811% din Google+, 5,4% din bloguri si 5,4% din Facebook. Din perspectiva impactului raportat la canalul de comunicare, 64,8% din audienta provine din presa, 32% din Facebook, 2% din bloguri, 1% Twitter, 0,1% din agregatoare si 0,1% din Google+.

corabia222
Grafice privind aparitiile mediatice in functie de canalul de comunicare, respectiv impactul in functie de canal

Planul de comunicare a fost elaborat si implementat de Agentia de PR Plus Communication