“Arta de a NU vinde” by Andrei Dunuta a organizat pe 8 iulie 2022, la Pentagon Events din Bucuresti, singura conferinta de vanzari din Romania dedicata oamenilor de vanzari.
Aproape 400 de participanti au pus task-urile zilei pe pauza pentru a raspunde la intrebarea anului: care este noul normal in vanzari, dupa doi ani provocatori pentru mediul afacerilor? Raspunsul a venit dupa sute de idei impartasite de speakeri de renume si leaderi din industrie.
Conferinta a inceput strategic: cum dam sah mat in vanzari cu Andrei Dunuta – Fondator Speakings & Arta de a NU vinde, organizatorul acestei conferinte. A continuat fain si simplu: povestea din spatele unui podcast de succes cu Mihai Morar – jurnalist, om de radio, gazda podcastului Fain & Simplu. Universul social media a fost dezvaluit in toata complexitatea lui de Cristian China-Birta – Managing Partner Kooperativa 2.0. Portia mare de inspiratie a fost completata de o avalansa de bine prin Eli Neicut – Creator de Continut la Eli Vorbeste care a pus semnul egal intre vanzari si fapte bune.
Foarte multe idei neconventionale s-au notat si in urma panelului mult asteptat cu liderii din piata care au dat cartile pe fata: Adriana Grigorescu – Director Comercial la Rompetrol Downstream, Daniel Dram – Director General la Amethyst Radiotherapy, Roxana Popescu – Director Vanzari la Avon Romania si Nicolae Damu – VP Office Network la TBI Bank.
Subiecte relevante s-au abordat si abilitati de baza s-au antrenat in cadrul celor 4 workshopuri desfasurate in paralel: workshop “Elevator Pitch” pentru vanzari brici cu Andrei Dunuta – Fondator Speakings & Arta de a NU vinde, workshop „Social Media si vanzarile” cu Cristian China-Birta – Managing Partner Kooperativa 2.0, workshop „Business Networking, instrumentul vanzarilor” cu Nicoleta Sacu – Executive Director la BNI Romania, workshop „Cum ajungi nr 1 in Google” cu Sorin Draghici – Managing Partner la DWF.
Un rollercoaster de emotii a inceput odata cu Campionatul Elevator Pitch unde 15 speakeri au urcat pe scena cu un singur gand in minte: sa cucereasca publicul intr-un minut. Au fost 3 runde de eliminari si 4 castigatori: Robert Feraru, Managing Partner & SM Expert
@Kooperativa 2.0 a castigat simpatia publicului si locul I, cupa campionatului Elevator Pitch, impreuna cu o sticla de vin Chateau Vartely de la Produse Moldovenesti, un abonament ESX cu acces zilnic la peste 400 de centre sportive si sali de fitness din Romania, timp de 30 zile, un Summer Flexi Box din partea Complice si un podcast in studioul Backstage Production. Locul II a fost ocupat de Tina Vintila, Division Sales Manager @AVON si locul III de Cristian Chirnogeanu, General manager @CORNiCO Snack Food, ei bucurandu-se de cate o sticla de vin Chateau Vartely de la Produse Moldovenesti, un abonament ESX cu acces zilnic la peste 400 de centre sportive si sali de fitness din Romania, timp de 30 zile si un Summer Flexi Box din partea Complice. Premierea a fost inchisa de Carmen Lomanariu, Unit Manager @NN Asigurari, care s-a clasat pe locul IV si a fost recompensata cu o sticla de vin Chateau Vartely de la Produse Moldovenesti.
Surprizele nu s-au oprit aici. Publicul care a participat la concursul organizat pe social media si la tombola din cadrul evenimentului a fost premiat cum se cuvine. Sponsorul conferintei, Rompetrol Downstream, a oferit rucsacuri cu o multitudine de produse (o perna de avion, o agenda, un pix, o cana, o trusa de scule, un suport auto cu magnet pentru telefon). Premii au fost oferite si de partenerii conferintei: CORNiCO Snack Food – invitatii duble la orice film din cadrul Cinemax, AVON – produse cosmetice pentru un look de vara fresh, Produse Moldovenesti – sticle de vin Chateau Vartely si ESX – abonamente cu acces zilnic la peste 400 de centre sportive si sali de fitness din Romania, timp de 30 zile.
Au fost premiati si giverii care au acceptat provocarea de a urca pe scena #neconventionalului in vanzari cu cate o sticla de vin Chateau Vartely de la Produse Moldovenesti.
“In toate aceste luni de organizare intensa am avut un singur obiectiv: sa creez un moment memorabil si relevant pentru public. Si am reusit. Conferinta “Noul normal in vanzari”, organizata de Arta de a NU vinde a fost un pachet all-inclusive de educatie, inspiratie si fun. Au fost speakeri inspirationali, leaderi din industrie care si-au pus cartile pe masa, zeci de subiecte de interes, idei progresiste, networking de calitate si premii surpriza. Nu au lipsit networkingul de calitate, conectarea autentica si distractia pe cel mai tare rooftop. Pe 8 iulie s-a marcat noul normal in vanzari: sa fii #neconventional! Vanzarea nu mai reprezinta intalnirea 1 to 1 sau apelul telefonic, ci poate ingloba si postarea creativa de pe social media si articolul care contribuie la cresterea pozitiei pe Google si recomandarea pe care o da omul de vanzari in loc sa o ceara si conversatia care apare de niciunde intr-un avion. Omul de vanzari de astazi este un giver de continut educational si inspirational, un conector al brandurilor si al oamenilor, un expert care face trecerea de la banal la neconventional in abordare. Conferinta deschide larg portile catre o minunata serie de evenimente cu si despre oamenii #neconventionali din lumea vanzarilor. Si toate aceste informatii vor fi promovate pe paginile mele de social media si in grupul Arta de a NU vinde”, declara Andrei Dunuta, organizatorul Conferintei si unul dintre speakeri.
„Lucram in niste companii, dar fiecare dintre noi, pe langa brandul pe care il reprezentam, in fata, punem si brandul personal. Si pentru fiecare dintre noi, Andrei Dunuta a avut niste sfaturi de valoare. Arta de a NU vinde este un eveniment cu rost si de socializare intre oamenii de vanzari si companiile din Romania”, ne-a declarat Mihai Morar in cadrul conferintei.
Conferinta “Noul normal in vanzari” a fost sprijinita de: Rompetrol, Coca-Cola HBC, Nutline Romania, Chio Romania, Kangen Water, Premier Catering & Events, Individo, Chateau Vartely Winery, Shoteria, ProduseMoldovenesti, Backstage Production Group, Urban Events, Complice.ro. Parteneri Media: Radio ZU, Romania TV si Saptamana Financiara.

Despre organizator
Andrei Dunuta este fondator SPEAKINGS & Arta de a NU vinde, antrenor de Public speaking & Vanzari, omul care si-a propus sa schimbe vanzarile in Romania si Romania prin vanzari. Cu acest gand a dezvoltat brandul ADNV, care propune o noua filosofie de a face vanzari prin workshopuri, bootcampuri, traininguri, cursuri si conferinte dedicate oamenilor de vanzari care isi doresc sa treaca la urmatorul nivel in cariera.