Brasov International Marathon 2017

Sambata si duminica, respectiv 20-21 mai, se va desfasura cea de-a treia editie a Maratonului International Brasov, organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania.

Timp de doua zile, Piata Sfatului din Brasov va deveni scena unui adevarat festival sportiv unde se vor intrece participanti atat din tara, cat si din strainatate. In 20 mai va avea loc cursa copiilor, iar ziua de 21 mai este dedicata participantilor la cursele de competitie si cursa populara de 5.7 km.

Va fi un eveniment complet, intr-unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, in inima Transilvaniei, cu un meniu sportiv atractiv pentru toate gusturile: pentru copii, familii, pasionati de alergare si profesionisti desavarsiti. Cu probe de la 500 m (prin Piata Sfatului si pe langa Biserica Neagra) pana la 42,195 km (cu urcare in Poiana Brasov). Cu multe premii si surprize (fond de premiere de peste 10.000 Euro), cu distractie si voie buna. Practic, un weekend in care nu ai avea niciun motiv sa stai in casa, fie ca esti din Brasov, din tara sau de peste hotare, a declarat Bogdan Antohe, Race Manager.

Suntem bucurosi ca putem sustine si in acest an unul dintre cele mai importante evenimente sportive dedicate atat profesionistilor, cat si amatorilor. In primul rand, pentru ca ne dorim o Romanie in miscare, una pentru care sportul nu e doar profesia unora, ci modul dinamic de viata al mai multora. In al doilea rand, pentru ca un astfel de eveniment este si despre bucuria de a fi impreuna. Iar bucuria comuna este cel mai puternic liant, a declarat Ruxandra Voda, Director de Comunicare, Telekom Romania.

Inscrierile online continua pana pe 15 mai, iar in prezent sunt inscrisi aproape 2000 de participanti
Maratonul International Brasov powered by Telekom Romania a devenit una dintre cele mai importante competitii sportive de alergare din tara, iar numarul alergatorilor straini care participa la eveniment este si el in crestere la fiecare editie.

In acest moment sunt inscrisi aproximativ 2000 de participanti din 21 de tari, avand varste cuprinse intre 4 si 60+ ani.

Pasionatii de alergare se pot inregistra la urmatoarele probe:

  • maraton (42,195 km)
  • semimaraton (21,097 km)
  • cursa de 10.7 km
  • team run 4×10.7km
  • cursa populara de 5.7 km
  • cursele dedicate copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani, pe distante intre 500 m si 1 km

Inscrierile online mai sunt deschise pana pe data de 15 mai atat pentru copii, cat si pentru cursele de adulti si se fac direct pe site-ul evenimentului – www.maratonulbrasov.ro, sectiunea Inscriere. Pentru cei mici nu exista taxa de participare.

Brasovenii beneficiaza de inscriere gratuita la cursa populara de 5.7km

Pentru a mobiliza cat mai mult comunitatea locala si a promova beneficiile sportului si ale miscarii in general, in randul brasovenilor, organizatorii au decis ca toti participantii din judetul Brasov care doresc sa alerge la cursa de 5.7km sa beneficieze de inscriere gratuita.

Startul pentru cursa populara se va da din Piata Sfatului, la ora 8:00, iar traseul va urma cateva artere principale din oras – Str. Muresenilor – Str. Lunga – Str. De Mijloc – Str. Campului – intoarcere pe str. Lunga – Str. Dupa Ziduri – Str. George Baritiu – Piata Sfatului. La finalul cursei, toti participantii vor fi rasplatiti cu medalie de finisher si tricoul oficial.

Componenta caritabila a evenimentului

Fiecare participant care va alerga la Maratonul International Brasov powered by Telekom Romania va sustine copiii si adultii diagnosticati cu boli incurabile aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei. Astfel, 15% din taxa de inscriere la probele de competitie (maraton, semimaraton, team run si 10.7 km), precum si 100% din taxa de inscriere de la cursa populara vor fi donati cauzei caritabile, prin intermediul Fundatiei Telekom Romania.

Maratonul International Brasov 2017 este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener preventie) si Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).

Mai multe detalii despre evenimentul din 20-21 mai sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov.