Conference-Room-5Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, in colaborare cu Centrul Psiho Blue, organizeaza, in perioada 5-6 septembrie 2015, la Timisoara, un nou curs de formare profesionala pentru obtinerea avizului de libera practica in psihoterapie integrativa si certificatul european de psihoterapeut. Cursurile de formare sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa (EAIP).

Fata de anul trecut, cerintele minime pentru obtinere a avizului de libera practica in psihoterapie s-au modificat. Formarea in psihoterapie integrativa ii scuteste pe cursanti sa urmeze si studii masterale la finalizarea studiilor de licenta. In urma parcurgerii programului educational, acestia pot obtine toate gradele profesionale, de la psiholog practicant sub supervizare pana la psiholog principal.

Programul educational are o durata totala de 5 ani, din care 3 ani pana la etapa de psihoterapeut sub supervizare, si inca 2 ani pana la etapa de psihoterapeut autonom. Dupa primii 3 ani de formare se obtine avizul de libera practica pentru profesia psihoterapeut sub supervizare si persoanele in cauza isi pot deschide un cabinet individual de psihoterapie. Cursurile se organizeaza modular, sambata si duminica, cu o frecventa aproximativa de o odata pe luna (aproximativ 10 module pe an). Programul de formare se adreseaza studentilor anul III si absolventilor de la mai multe specializari, precum: psihologie, medicina, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, sociologie, filosofie, teologie.

La finele programului de formare, absolventii vor obtine aviz de libera practica din partea Colegiului Psihologilor din Romania, certificatul european de psihoterapeut integrativ din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, certificatul european in psihoterapie din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie si certificatul international de psihoterapie din partea Asociatiei Mondiale de Psihoterapie.

Echipa de formatori este una mixta, acestia fiind atat din Romania, cat si din tarile europene, si este compusa din urmatorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane (psihoterapie integrativa), Daniela Hiera (psihologie clinica), Alina Zamosteanu (psihoterapia familiei), Andrei Constantinescu (psihanaliza), Cristian Delcea (psihoterapia familiei), Liana Don (psihoterapie pozitiva), Dora Chelemen (psihoterapie pozitiva), Adriana Oachis (psihodrama), Bruno van Den Bosch (psihoterapie integrativa – Belgia), Gregor Zvelc (psihoterapie integrativa- Slovenia), Maria Gilbert (psihoterapie integrativa – Marea Britanie), Richard Page (psihoterapie de grup – Statele Unite ale Americii), Shameel Khan (psihoterapie psihodinamica – Marea Britanie).
“Este o ocazie minunata, mai ales pentru studentii din anul final si pentru absolventii de facultate, pentru a parcurge acest curs de formare, in urma caruia pot obtine avizul de libera practica in domeniul psihoterapiei integrative si certificatul european si international de psihoterapeut. Am inclus in echipa de formatori si psihologi reputati de la Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, astfel incat aceste cursuri de formare sa fie recunoscute la nivel european si international”, declara dr. Oana Maria Popescu, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa si directorul Centrului Psiho Blue.

Informatii suplimentare: www.psihoterapie-integrativa.eu sau www.psihoterapia.eu.

Inscrieri si detalii: dr.oana.maria.popescu@gmail.com, tel. 0730.591.771