practitioner2015In contextul in care societatea moderna intampina din ce in ce mai multe probleme in viata personala, sociala si profesionala, cauzate in mare parte de stres, psihologii din Romania considera ca una dintre cele mai bune metode de redresare a situatiei este asa-zisa “programare neurolinvistica” (NLP).

Potrivit specialistilor, tehnicile NLP ii ajuta pe oameni sa evite blocajele, sa-si optimizeze comunicarea cu cei din jur, sa scada considerabil nivelul de stres si sa-si gaseasca echilibrul in viata. In Romania, astfel de cursuri inedite de Programare Neurolingvistica sunt organizate de Centrul Educational PsiHolistArt si vor avea loc in perioada 18 septembrie 2015 – 20 martie 2016, in Bucuresti si Timisoara, urmand ca acest proiect sa se extinda si in alte orase mari din Romania. Programul de dezvoltare personala este atestat de Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica si European Association of NLP si este elaborat si sustinut dupa toate rigorile internationale.

In cadrul cursului, cei prezenti vor afla mecanismele cu ajutorul carora functioneaza mintea umana, prin cele 5 simturi, vor invata cum sa constientizeze legaturile intre minte (ganduri) si corp (emotii) si controlul acestora si vor realiza exercitii de cunoastere a modului de perceptie a propriilor trairi. In continuare, specialistii le vor prezenta cursantilor celebrele tehnici de ancorare, prin care putem accesa rapid stari in care functionam mai bine, precum stare de eficienta, de incredere, de calm etc., importanta limbajului, tehnici hipnotice si multe altele.

“Programarea neurolingvistica este, de departe, cea mai eficienta si profesionista metoda de dezvoltare personala, intrucat efectele benefice ale programului se pot observa pe toate planurile vietii. NLP ne ajuta sa evitam blocajele, ne ajuta sa comunicam mai eficient, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. In cadrul programului am reusit sa ajutam sute pe profesionisti sa-si foloseasca abilitatile noi pentru motivarea proprie si a celorlalti, sa gestioneze mult mai eficient stresul, sa-si imbunatateasca creativitatea si sa gaseasca rezolvari in luarea deciziilor dificile. Cursurile de NLP sunt ideale pentru cei care au functii de conducere, lucreaza in HR, vanzari, in consultanta sau sunt traineri, dar si pentru oamenii care vor mai mult de la viata”, declara psihologul Lidia Cotosman, coordonatorul programului educational.

Cei interesati se pot inscrie pe website-ul http://www.psiholistart.ro/cursuri/nlp+practitioner, pot cere informatii la numerele de telefon 0721.517.672 / 0745.388.046 sau prin e-mail office@psiholistart.ro / ioanaflavia@psiholistart.ro.