Brasov International Marathon

Sambata si duminica – 20-21 mai 2017 – orasul de sub Tampa va gazdui a treia editie a Maratonului International Brasov, una dintre cele mai spectaculoase curse de alergare din Romania, eveniment sustinut de Telekom Romania.

Traseul competitiei a fost masurat si omologat de oficialii AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanlor si Curselor de Distanta), conditie indispensabila pentru validarea competitiilor pe harta mondiala a maratoanelor. Acest for international reuneste 400 de maratoane si curse din 121 de tari, printre care si 5 din Romania.

Pentru acuratetea masurarii traseului, echipa tehnica internationala, condusa de italianul Paolo Ottone – Masurator oficial, Gradul A din partea IAAF/AIMS, s-a folosit de un dispozitiv mecanic specializat montat pe o bicicleta. Acesta a fost calibrat atat inainte, cat si dupa procedeu. Masurarea se efectueaza dintr-o singura tura, bicicleta parcurgand traseul ideal si fiind escortata de Politia Locala Brasov, pentru a nu exista incidente sau devieri de la traseu. Pentru a garanta masuratoarea corecta, traseul a fost efectuat de doua biciclete independente, una pedalata de Paolo Ottone, iar cealalta Managerul de traseu – Bogdan Ionescu.

La masuratorile oficiale au mai participat: Alexandru Enache – reprezentantul Asociatiei “Sapte Scari” din Brasov, Bogdan Antohe – directorul cursei, Gabriel Solomon – directorul tehnic al cursei si Dan Cristea – Project manager smartatletic.

Peste 2.000 de sportivi din 21 de tari

Pana la ora actuala, peste 2.000 sportivi din Romania si din alte 21 tari vor alerga la ineditul eveniment sportiv si alte cateva mii de sustinatori si-au anuntat deja prezenta pentru a-si aclama favoritii. Competitia sportiva internationala cuprinde 4 probe competitive – maraton (42km), semimaraton (21km), team run (4×10,7km), 10.7km, o proba necompetitiva – cursa populara de 5.7km si doua curse adresate copiilor, de 500 metri, respectiv 1km, prin care organizatorii doresc sa traga un puternic semnal de alarma asupra obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in Europa.

Concept integrat de promovare a Brasovului si a brandului de tara

In acelasi timp, Brasov International Marathon powered by Telekom Romania reprezinta si un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a statiunilor montane din Romania la nivel international, la eveniment anuntandu-si deja prezenta peste 100 persoane din strainatate.

Atat evenimentul sportiv, cat si principalele obiective turistice ale judetului Brasov, au fost promovate la doua expozitii internationale. Prima a fost in Italia, la Sport Expo Lago Maggiore Marathon, standul roman fiind vizitat de numerosi sportivi profesionisti si amatori din Kenya, Brazilia,Thailanda, Marea Britanie, Suedia, Italia, Franta, Germania si Ungaria, multi dintre ei anuntandu-si prezenta in Piata Sfatului, in data de 21 mai. Al doilea stand de promovare pe care l-a avut evenimentul romanesc, a fost la Barcelona Marathon, expozitie care a reunit zeci de mii de participanti si sute de mii de sustinatori si spectatori. Timp de doua zile, standul Romaniei a fost “chestionat” de oameni din toate colturile lumii, multi dintre ei dornici sa ne viziteze tara pentru a-l cunoaste pe Dracula, pentru a descoperi Transilvania, obiectivele turistice, traditiile si mancarea gustoasa.

Tot in scopul promovarii la nivel international a evenimentului si a Brasovului, organizatorii au realizat un spot video inedit intitulat “Explore! Eat & drink! Relax & have fun! Run! Brasov International Marathon”, care a adunat pana acum peste 70.000 de vizualizari. Spotul a fost prezentat in premiera la standul Brasov International Marathon de la Barcelona Marathon si poate fi vazut aici: https://www.facebook.com/maratonulbrasov/videos/1485204714824663/

Brasov International Marathon 2017 este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener preventie) si Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).

Mai multe detalii despre evenimentul din 20-21 mai sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov.