Numarul firmelor care au intrat in insolventa este intr-o continua crestere de la an la an, datele facute publice de Oficiul National al Registrului Comertului arata ca in primele 10 luni ale anului 2017, societatile comericale sau PFA-urile intrate in insolventa au fost cu 8,85% mai multe decat in aceeasi perioada a anului 2016.

Mai mult decat atat, dupa o analiza a mediului de afaceri pe care a realizat-o Elite Business Women de-a lungul mai multor conferinte de business organizate in Romania, se constata o crestere ingrijoratoare a Start-Up-urilor care intra in insolventa sau in faliment in primii 3-5 ani de activitate. In acelasi timp, se observa ca firmele infiintate de femei prezinta un risc mai mare decat cele infiintate de barbati.

In acest context, fondatoarea celei mai mari companii din Romania dedicate antreprenoriatului feminin, Bianca Tudor, relanseaza, in perioada martie-iunie 2018, Elite Business Club, in 5 orase din tara noastra si in Londra, pentru a gasi o strategie antreprenoriala coerenta care sa scoata firmele neperformante din zona de risc. Elite Business Women vine cu o contributie valoroasa fara precedent pentru mediul de afaceri romanesc si pune la dispozitia tuturor companiilor de tip start up prezente la evenimentele Elite Business Club Sibiu, Timisoara, Cluj, Londra, Constanta, in perioada aprilie-iunie 2018, un plan personalizat de pozitionare in piata si de dezvoltare a afacerii de tip Media Kit pentru IMM-uri, produsul anului 2017 in cadrul EBW.

“Elite Business Club este un eveniment care aduce impreuna oameni de afaceri cu multa sau putina experienta, dornici sa impartaseasca din experientele lor de business, cu scopul de a-i ajuta pe colegii lor de breasla aflati la inceput de drum sa gaseasca o strategie pentru a iesi din impas si de a evita insolventa sau falimentul. Cea mai mare problema cu care se confrunta majoritatea companiilor aflate la un pas de insolventa este lipsa expertizei manageriale, a unui plan de business coerent, a unei strategii de promovare, care sa includa cerintele si nevoile pietei, identificarea si segmentarea publicului-tinta in functie de anumiti parametri de marketing, utilizarea corecta a canalelor de comunicare in masa, in special in comunicarea online – Facebook si Google, gestionarea eficienta a bugetului administrativ si de promovare si nu in ultimul rand relationarea cu alte firme cu scopul de a crea parteneriate solide”, declara Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women – cea mai mare companie de antreprenoriat feminin din Romania.

Planul din 6 pasi pentru un antreprenor aflat la inceput de drum

  1. Testeaza ideea ta de business. “Oricat de mult iti place ideea ta de business si oricat de mult ai muncit la ea, utilizatorul final este clientul, iar acesta se masoara in nevoi si cum raspunde produsul sau serviciul tau la acestea. Daca vrei sa iti deschizi o ceainarie, de exemplu, mergi la colt de strada si incearca sa vinzi ceaiul tau. Cat ai cere, dar mai ales cat ti se ofera? Cere feedback, vezi parerea consumatorului si reconsidera produsul sau serviciul tau in functie de acestea. Un produs sau serviciu, pana la urma este un mecanism viu care trebuie reinventat, adaptat continuu”, explica antreprenorul Bianca Tudor.
  2. Acum ca ai ales sa fii antreprenor, asuma-ti noua directie! “Trebuie sa fii constient ca antreprenoriatul este abilitatea ta de a raspunde la provocari in fiecare zi, de a gasi solutii in mod constant, de a fi creativ si de a-ti pastra entuziasmul. Crede in tine, viziunea ta trebuie sa fie crezul tau! Trateaza-te cu respect in relatia cu orice client, furnizor, partener si nu te vinde ieftin! Da, totul este o negociere si trebuie sa fii pregatit pentru asta”, declara Bianca Tudor, fondatorul Elite Business Women.
  3. Creeaza un business plan si ia in serios partea de cheltuieli de inceput. “Am inceput afacerea fara sa ma gandesc foarte serios la cheltuieli: infiintare firma, contabilitate, poate chirie sediu, website, campanii de promovare. Aaa da si planul B, caci daca nu faci bani in primele luni, uneori primul an, va trebui sa „creditezi” firma, sa muncesti din greu la strategia de vanzare si sa incerci sa „finalizezi tranzactii si sa semnezi contracte”. Iti amintesti de pastrarea entuziasmului si a crezului=vizunii tale? Aici intervine partea de incredere in tine, adaptare si solutii. Recomand sa ai un plan B pentru venituri, atunci cand dai drumul la un business”, mentioneaza specialistul.
  4. Formeaza-ti o echipa cu care sa construiesti business-ul tau. “Nu despre angajati este vorba, ci despre colaboratori, oameni „project-based” care sa te ajute sa cresti business-ul tau. Oricat de imposibil poate parea, nu poti face totul singur! Gaseste colaboratori, oameni care sa creada in viziunea ta, sa se regaseasca in misiunea ta. Nu cobori standardele si nu face compromisuri – prieteni, rude -, exista profesionisti si ai nevoie de ei. Cartea ta de vizita sunt angajatii si colaboratorii tai, termenele respectate si lucrul bine facut, de aici poti creste organic”, considera specialistul in educatie antreprenoriala Bianca Tudor.
  5. Arena leilor sau competitia. „Sper ca nu ai uitat de competitie. Poate fi cliseu insa trebuie sa fii mereu cu un pas inainte, sa aduci mereu ceva nou sau sa ai o idee geniala care nu poate fi copiata. Oamenii vor replica sau cel putin vor incerca sa copieze ideea ta, conceptul tau si trebuie sa fii pregatit, sa ai acel element de unicitate care sa faca clientii sa revina”, explica Bianca Tudor.
  6. Business-ul inseamna bani. “O lectie nu tocmai usoara pentru femei. Femeile tin la latura umana in business, femeile sunt voluntare si muncesc mult fara sa puna accent pe bani. Trebuie sa stii sa monetizezi efortul tau, sa emiti facturi pentru activitatea ta si sa fii platita! La final de zi, business-ul se traduce in numarul de facturi emise si bani in cont. Obisnuiam sa empatizez cu obiectiile clientilor mei: nu am bani, nu am timp, este prea scump. In realitate, ceea ce oferi este de valoare si daca iti cunosti valoarea, vei stii sa rezolvi obiectiile de mai sus: Prea scump in comparatie cu ce?”, declara fondatorul Elite Business Women.

Evenimente de business in 5 orase din Romania si in Londra

Elite Business Club se adreseaza antreprenorilor, managerilor si reprezentantilor din IMM-uri, freelancerilor, consultantilor, consilierilor, coachilor, autorilor si speakerilor, specialistilor in afaceri, oameni de business care au ca target antreprenorii etc.

Primul eveniment Elite Business Club din acest an a avut loc la Sibiu, in data de 29 martie 2018 si s-a bucurat de un real succes din partea celor prezenti. Urmatoarele conferinte de business Elite Business Club vor avea loc in: Timisoara (24 aprilie 2018), Cluj-Napoca (7 mai 2018), Londra (19 mai 2018), Constanta (1 iunie 2018) si Brasov (7 iunie 2018).

Inscrierile la eveniment sunt deschise si se realizeaza pe https://elitewomen.org/elite-business-club/.

Peste 8.000 de antreprenoare fac parte din Elite Business Women

Elite Business Women a pornit, initial, ca un mic grup de femei care discutau in mediul online despre importanta antreprenoriatului feminin in societatea moderna, iar in cativa ani aceasta idee, s-a transformat in cea mai mare companie de educatie antreprenoriala feminina din Romania, depasind 8.000 de membre si granitele tarii.
Intreaga strategie a fost foarte bine pusa la punct de antreprenoarea Bianca Tudor, care la doar 22 de ani si-a descoperit aptitudinile manageriale in proiecte internationale si a dorit sa dea o voce puternica, incredere si curaj si altor femei care au abilitati antreprenoriale si vor sa patrunda in lumea afacerilor.

La ora actuala, ELITE Business Women organizeaza conferinte si cursuri de training in domeniul antreprenoriatului, in tara si in strainatate, iar de 1 an compania ajuta alte firme conduse de romance sa isi extinda afacerea in Europa, prin evenimente de networking organizate in Portugalia, Belgia, Italia si Marea Britanie.