Statiunea Mamaia a adunat duminica, 25 martie 2018, peste 1.500 de atleti amatori si profesionisti si alte cateva sute de sustinatori la MARATONUL NISIPULUI. Marii castigatori ai cursei de 42 de kilometri au fost: Igor Timbalari din Republica Moldova si Ionela Muscalu din Romania.

Proiectul international “Maratonul Nisipului”, ajuns la a cincea editie, reprezinta si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc la nivel international, statiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atractie turistica pentru iubitorii de sport din peste 30 de tari. Evenimentul sportiv, care a cuprins patru probe competitive (42, 21, 10 si 5 kilometri) si o cursa de 1km adresata copiilor si parintilor, a fost organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

Castigatori – Cursa de 5 kilometri

La categoria baieti, cursa de 5 km a fost castigata de Adrian Chiru, care a inregistrat un timp de 20 de minute si 46 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Vlad Catana, iar locul al treilea de Andrei Rusu. In cadrul cursei de 5 kilometri fete, Alecsandra Raluca Andreea Corbu a pasit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 22 de minute si 20 de secunde, locul II a fost obtinut de Nastasia Fotu, iar locul III, de Mirela Mihai.

Castigatori – Cursa de 10 kilometri

La categoria baieti, cursa de 10 km a fost castigata de Andrei Sterea, care a inregistrat un timp excelent: 40 de minute si 2 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Nicusor Antonesi, iar locul al treilea de Iosif Bobis. In cadrul cursei de 10 kilometri fete, constanteanca Antoanela Felicia Manac a pasit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 45 de minute si 3 de secunde, locul II a fost obtinut de Daniela Ciocan, iar locul III, de Ana-Maria Musca.

Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua proba ca dificultate din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria baieti, de Dumitru Nicolaev din Republica Moldova, care a inregistrat un timp de o ora, 23 minute si 26 de secunde, locul II a fost ocupat de Gabriel Marius Radoi, iar locul al treilea, de George Bulgaru. La categoria fete, cursa a fost castigata detasat de Nicoleta Ciortan, care a trecut linia de finish intr-o ora, 36 de minute si 13 secunde, Maria Magdalena Veliscu s-a clasat pe locul al doilea, iar Violeta Larisa Corbu a completat podiumul.

Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Primul, la categoria baieti, a trecut linia de finish basarabeanul Igor Timbalari, dupa 3 ore, 04 de minute si 17 secunde. Pe locul II s-a situat Victor Spataru, iar Dacian-Ionut Ghizila a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost castigat de Ionela Muscalu, care a terminat cursa in 3 ore 49 de minute si 44, locul secund – Alexandra Ungureanu, locul al treilea – Floricica Neacsu.
Castigatorii de la cele patru probe competitive au primit premii substantiale in bani si produse. Valoarea totala a premiilor a ajuns la 45.000 de lei.

Au alergat pentru salvarea copiilor nascuti prematur

De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 450 de copii, insotiti de parinti sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe plaja. In aceasta cursa necompetitiva s-a reusit strangerea unui fond de 15.000 de lei, suma care va fi dublata de Fundatia Vodafone si directionata pentru reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta.

Editia urmatoare: 31 martie 2019

“Maratonul Nisipului din acest an a fost o sarbatoare in toata regula. Nu doar una sportiva, ci si una cu o insemnatate aparte pentru toti romanii de pretutideni. Coincidenta sau nu, marii castigatori ai Maratonului Nisipului au fost un basarbean si o romanca, care au impartit podiumul la proba “regina” si au transmis un mesaj la unitate si mandrie nationala cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire. S-au depasit toate recordurile de participare, au fost peste 1.500 de persoane care s-au bucurat de alergarea pe nisip. Am vazut foarte multe rasete, multa bucurie, mult entuziasm, chiar daca vorbim de participantii de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Editia a VI-a a evenimentului este programata pe data de 31 martie 2019”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “Sanasport”, organizator al evenimentului international Maratonul Nisipului.

Sponsori si parteneri

Parteneri institutionali: Primaria Constanta, Radio Vacanta, Radio Constanta, Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, Gruparea de Jandarmi Mobila “Tomis” Constanta,
Sponsor oficial: Roxtec

Sponsori principali: XS Sports Nutrition, Autokarma

Sponsor tehnic: Belloto

Sponsori: Castrol, Cardinal Motors, Cora, Dorna, Vivo!Constanta, Cris-Tim, Crama Darie, Restaurant Harlequin, HashTagMedia, Gourmet Gift, Medical On Group Constanta, Adora Studio, Dina Mariage, Techir, Decathlon, Zip Escort,

Parteneri: Bucharest Running Club, Asociatia Culturala Tomis, Ro Club Maraton

*relatiile cu presa pentru Maratonul Nisipului au fost asigurate, inca de la prima editie, de Agentia de PR Plus Communication.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editia 2016.