helen doron (2)Sambata si duminica (12-13 septembrie), la Constanta, va avea loc Conferinta Internationala Anuala a Profesorilor Helen Doron English, in cadrul careia vor fi abordate teme inedite, in ceea ce priveste sistemul international de invatarea a limbii engleze, cum ar fi lucrul cu bebelusii si cu copiii mici, in directia bilingvismului si tehnologia realitatii augmentate, aplicata in educatie.

La nivel mondial, metoda didactica elaborata si implementata de profesorul britanic Helen Doron a produs rezultate considerabile in randul a peste 2 milioane de copii, iar in Romania, din ce in ce mai multi bebelusi au inceput sa vorbeasca limba engleza in acelasi timp cu limba romana. Tema „bilingvismul in randul bebelusilor si copiilor mici” a fost inclusa si in programa romaneasca de limba engleza, in contextul in care Comisia Europeana pune foarte mare accent pe dezvoltarea multilingvismului, iar specialistii in educatie afirma ca a doua limba poate fi asimilata mai usor daca aceasta este invatata concomitent cu limba materna.

In acest sens, specialistii in educatie din Romania, de la Centrul International Helen Doron English, vor sustine o noua serie de traininguri la Constanta, prin care vor demonstra cum functioneaza aceasta metoda revolutionara, de ce este important ca micutii sa invete limba engleza inca de mici si care sunt oportunitatile de care se vor putea bucura acestia in contextul globalizarii.

“Profesorii Helen Doron English au adoptat o metodologie internationala, care s-a dovedit a fi un mare succes la nivel planetar. Specialistii nostri sunt diferiti pentru ca sunt specializati in predarea limbii engleze in mod particularizat pentru fiecare grupa de varsta in parte, de la bebelusi pana la tinerii de 18 ani. Dedicarea profesorilor si valoarea pe care acestia reusesc sa o aduca in educatia copiilor predomina in centrele de invatare a limbii engleze Helen Doron English. An de an, profesorii beneficiaza de traininguri sustinute de catre specialisti in educatie. Traineri internationali formati in metoda sa de catre lingvistul britanic Helen Doron, vin in Romania pentru a consolida si a perfectiona cunostintele si pregatirea profesorilor nostri”, declara specialistul in educatie stefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

Profesorii se vor pregati sa predea doua cursuri complet noi, care se vor lansa in aceasta toamna in centrele educationale Helen Doron English din intreaga lume. Primul, It’s a Baby Dragon, este un curs unic, dedicat micilor elevi intre 1,5 si 3 ani, pentru a-i invata limba engleza in paralel cu limba materna, prin activitati distractive, ce simuleaza mediul natural in care creste copilul. Astfel, un copil aflat la o varsta frageda va asimila limba engleza ca fiind o a doua limba materna, iar rezultatele sunt pe masura. Cel de-al doilea, More Jump with Joey, vine sa completeze educatia prescolarilor si a scolarilor mici cu elemente unice in invatare: tehnologia realitatii augmentate, care integreaza tehnologia in educatie pentru a face mai placut si mai natural mediul in care studiaza copilul limba engleza. Tehnologia realitatii augmentate vine in sprijinul copiilor, conturand personaje 3D in caietele de activitati, stimuland astfel mai multe paliere de invatare: intelectul, cele cinci simturi si noutatea tehnologiei, care ii ajuta pe copii sa isi dezvolte potentialul in mediul unic al invatarii distractive.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English.