poza-3Incepand de astazi, 14 noiembrie 2016, sportivi profesionisti sau amatori, din Romania sau din strainatate, se pot inscrie la editia a IV-a a Maratonului Nisipului, eveniment international care va avea loc in data de 26 martie 2017, pe plaja din statiunea Mamaia.

Participantii pot opta pentru una din urmatoarele curse: maraton individual pe distanta de 42 km, semi-maraton individual 21 km si cursa individuala de 10 km. Totodata, parintii au posibilitate de a alerga alaturi de copii lor, pe o distanta de 1 km, in cadrul ineditei curse “Family Run”, eveniment care are ca scop promovarea sportului in familie si lupta impotriva obezitatii infantile, fenomen care ne plaseaza pe locul 2 in Europa.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip, este si un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international. La primele trei editii, Maratonul Nisipului a adunat la start peste 1600 de iubitori ai sportului din Romania si din alte peste 15 tari, iar la editia din 2017 organizatorii se asteapta la un numar de peste 1000 de participanti. Competitia sportiva este organizata de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

“Acum mai bine de 3 ani, cand am organizat prima editie a Maratonului Nisipului, nu speram ca aceasta inedita competitie sportiva va ajunge, intr-un timp atat de scurt, un adevarat fenomen printre sportivii internationali. Datorita succesului de care s-a bucurat evenimentul din statiunea Mamaia si datorita cererilor foarte mari care vin mai ales din afara tarii, am decis sa incepem inscrierile cu cinci luni inainte, pentru ca sportivii sa isi poata pregati din timp agenda competitionala. Este o bucurie pentru noi toti ca am reusit sa transformam statiunea Mamaia intr-un punct de atractie pe harta maratoanelor lumii. La editia 2017, mai avem o lupta foarte importanta de dus. Este vorba de nivelul ridicat al obezitatii infantile, Romania fiind pe locul secund in Europa. Acesta este si motivul pentru care ii invitam pe toti parintii, impreuna cu copiii lor, sa se inscrie la Cursa “Family Run”, pentru a promova alergarea ca sport de masa, pentru a descoperi bucuria si beneficiile miscarii in aer liber si, nu in ultimul rand, pentru a combate acest ingrijorator fenomen”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului international “Maratonul Nisipului”.

Cei interesati se pot inscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editia 2016.