oneworldPeste 160 de copii diagnosticati cu ADHD, TSA sau alte tulburari psihice, care invata la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Maria Montessori” din Constanta, vor beneficia de o sala de terapie complet renovata, mobiler modern si materiale terapeutice educationale, gratie unui program social derulat in 17 tari de OneWorld Foundation.

Copiii au varste cuprinse intre 6-16 ani, iar cei mai multi dintre ei au fost abandonati de parinti si locuiesc in centre de plasament. Cu toate acestea, micutii nu si-au pierdut speranta, sunt dornici sa invete si sa devina independenti in activitatile de zi cu zi de la centrul scolar si din afara lui, iar programul social vine in intampinarea lor pentru a le oferi conditii optime de a-si atinge aceste obiective.

“Am ramas profund impresionati de optimismul si dorinta de cunoastere pe care le manifesta acesti copii greu incercati. Multi dintre ei nu au cunoscut ce inseamna dragostea de mama, nu au cunoscut ce inseamna sa fii sprijinit de o familie si cu toate acestea fac eforturi pentru ca intr-o buna zi sa se bucure de o viata normala, printre oameni normali. Este lesne de inteles ca acest deziderat poate fi atins numai daca le vom oferi conditii optime de educatie. Copiii au nevoie de o sala special amenajata pentru orele de terapie, au mare nevoie de materiale terapeutice educationale si specifice pentru copiii cu nevoi speciale, iar din pacate unitatile scolare publice din Romania dedicate lor nu sunt nici pe departe dotate pentru a le oferi acestora o educatie speciala. Multumita oamenilor cu suflet care ne-au sprijinit financiar in acest program social, vom reusi sa le oferim acestor copii o educatie aleasa si sansa ca intr-o buna zi sa reuseasca”, declara Cristina Oprea, Manager Romania al OneWorld Foundation.

“Bunatatea si respectul ne definesc ca oameni, iar intr-un mediu in care aceste calitati se intalnesc din ce in ce mai rar, consideram ca dorinta de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin innobileaza fiinta umana. Ajutorul de la OneWorld Foundation a venit intr-un moment critic, in care acesti copii aveau mare nevoie de o sala de terapie echipata cu materale ce permit invatarea prin intermediul simturilor, tehnica care favorizeaza dezvoltarea unor abilitati de viata independenta. Pe langa dragostea si intelegerea pe care le oferim acestor copii speciali, vitala este educatia specifica, care nu se poate realiza in absenta unei infrastructuri adecvate. Gratie acestui proiect international, care a fost sustinut de multi romani care au inteles necesitatea lui, peste 160 de copii cu nevoi speciale vor invata de acum incolo in conditii moderne. Speram ca acest minunat proiect sa se extinda si in alte judete din Romania, deoarece tara noastra se afla printre codasele Europei in ceea ce priveste educatia incluziva”, declara Roxana Giubernea, directorul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva “Maria Montessori” din Constanta.

OneWorld Foundation a fost infiintata in anul 2015, si pana in prezent a derulat peste 40 de proiecte internationale pentru ajutorarea copiilor defavorizati, in mai multe tari, precum Brazilia, Bolivia, Mexic, Guatemala, India, Thailanda, Vietnam, Philippines, Kazahstan, Ucraina, Cambodgia, Myanmar, China, Rusia, Marea Britanie, Bulgaria si Romania. Mai multe detalii – http://www.oneworldfoundation.eu/en/.