Campanii de relatii publice desfasurate de Plus Communication

Misiunea Romanian IT este de a dezvolta un cadru care sa reuneasca si sa sustina romanii din tech, din tara si din strainatate, antreprenoriatul si intregul sector IT romanesc la nivel international, in vederea cresterii competitivitatii pe piata globala si implicarea in proiecte cu potential de imbunatatire a serviciilor publice si a societatii.

Proiectul debuteaza in contextul in care investitiile in domeniul IT au crescut exponential in ultima decada. Potrivit unui studiu dat publicitatii in luna august 2016 de catre Statista, in anul 2006, intr-un top al celor mai importante companii din lume, domeniul IT era reprezentat doar de compania Microsoft, in schimb marii jucatori erau din domenii precum petrol, energie si servicii financiare. In 2016, situatia s-a schimbat radical, piata mondiala fiind acaparata de companii din domeniul IT, precum Apple, Facebook, Microsoft, Amazon sau Alphabet, care au generat incasari de peste 2.000 de miliarde de dolari de la inceputul anului curent.

Nici Romania nu a stat mai prejos la capitolul IT, contributia acestui sector la PIB ajungand, in 2015, la 6% cu potential de crestere de pana la 10% in urmatorii ani, avansand odata cu valul international, lucru care i-a determinat pe tot mai multi specialisti IT romani din intreaga lume sa conlucreze pentru proiecte autohtone sau chiar sa ia in calcul posibilitatea reintoarcerii acasa.

In cadrul comunitatii, se vor organiza periodic conferinte si webinarii cu tematica: tehnica, antreprenoriat, schimburi de experienta. Intentia este ca anual sa aiba loc evenimente de business matchmaking, atat in Romania, cat si in centrele internationale administrate de IT-isti romani. In cadrul acestor conferinte va fi promovat intreg sectorul IT romanesc: companii, startup-uri, produse IT dezvoltate de specialisti independenti si de companii romanesti, centrele devenind astfel adevarate ambasade ale Romaniei din sectorul IT.