alexandraMicuta de numai 5 luni a familiei Dogariu, Alexandra, sufera de defect septal ventricular, o malformatie congenitala a inimii, care-i pune viata in pericol. Interventia chirurgicala poate fi facuta si in Romania, la costuri mult mai mici decat in strainatate, la Spitalul Monza din Bucuresti, iar suma necesara care ii va salva viata este 21.000 de lei.

Desi abia au reusit sa treaca de socul vestii primite de la medici, parintii micutei s-au mobilizat pentru a face tot ce le sta in putinta ca sa o salveze pe Alexandra pana nu va fi totul in zadar. In sprijinul parintilor a venit Asociatia “Salveaza o inima”, care a demarat o urgenta campanie pentru strangerea fondurilor necesare, pe platforma de donatii online – www.salveazaoinima.ro. Pana la ora actuala, pe website, datorita oamenilor cu suflet, s-au strans, in timp record, aproximativ 60% din fonduri. Banii vor fi folositi pentru interventia chirurgicala pe care o va realiza doctorul Mircea Cotul, unul dintre cei mai buni specialisti in chirurgice cardiovasculara pediatrica din Romania.

“Sansele ca micuta sa se faca bine sunt foarte mari, Romania avand unii dintre cei mai buni specialisti in chirurgie cardiovasculara pediatrica din Europa, iar costurile sunt mult mai mici aici decat in restul Europei, spre exemplu. In timp record am reusit sa strangem o mare parte din banii necesari si mai avem foarte putini pasi de facut ca sa-i salvam viata. Dupa foarte multe campanii umanitare derulate la nivel national si care s-au incheiat cu succes, am constatat ca romanii sunt persoane generoase, cu suflet mare si sar imediat in sprijinul semenilor lor, mai ales daca acel seaman este un bebelus care are toata viata inainte”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Cei care vor sa salveze inimioara Alexandrei, o pot face donand online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/dogariu-alexandra/ sau direct in conturile tatalui, Dogaru Emilian – RO28BTRLRONCRT0293393501 (Ron) sau RO75BTRLEURCRT0293393501 (Euro).

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.