Dragii nostri, venim catre voi cu vestile saptamanale (saptamana 13-20 mai 2016) despre campaniile umanitare organizate de Asociatia „Salveaza o inima” si Plus Communication:

  1. ANASTASIA DANILUC. Dupa 4 zile de febra, valori ale analizelor proaste, transfuzii, antibiotice, antifungice, antipiretice, incepand de ieri dimineata (19 mai 2016), Anastasia se simte mai bine. Nu a mai facut febra, valorile isi revin la normal, starea ei generala este mult imbunatatita. Doctorii au decis ca duminica sa o externeze, 2 zile de pauza, dupa care va fi din nou la spital pentru al doilea ciclu de chimioterapie. Fetita suporta cu eroism sedintele de chimioterapie si durerile insuportabile. Campaniei umanitare s-au alaturat actrita Jassmine Cristina Glodeanu si trainerul Lorand Soares Szasz. Pana in prezent, s-au strans 25.668 de Euro pe platforma online, s-au trimis 6381 de SMS (12.762 de Euro) si 10.500 de Euro – sponsorizari ale companiilor. In total, aproximativ 49.000 de Euro.
  2. DARIA DIMA. Micuta reactioneaza foarte bine la chimioterapie, nu are varsaturi, iar rareori este nervoasa si plange. Tratamentul ei continua pana la sfarsitul lunii iunie.
  3. BEATRICE CHIRIAC. Campania a fost lansat pe 11 mai 2016, iar in mai putin de 48 de ore am reusit sa strangem suma necesara pentru interventia chirurgicala pe cord deschis, care va avea loc la Spitalul Monza din Bucuresti, in data de 7 iunie 2016. Sa ii tinem pumnii stransi micutei!
  4. IOAN DOMINIC. Este un baietele de doar un an, avand complicatii in evolutie: inima a crescut mult in dimensiuni, stagnare in inaltime si greutate si a prezentat frecvente raceli in trecut. S-a intervenit chirurgical pe data de 9 mai 2016, efectuandu-se corectia total a defectului inimii, iar acum copilul este energic, vioi, cu pofta de joaca, spre fericirea, bucuria si linistea familiei. Inimioara baietelului a fost salvata din fondurile stranse de Asociatia „Salveaza o inima”, ca urmare a redirectionarii a 2% din impozitul pe venit.
  5. ANDREI RINDER. In  data de 18 mai 2016, i s-a facut PET-CT, ia rezultatul a iesit pozitiv. Tumoarea, care se presupunea ca e hematom, este activa si in crestere. A aparut a doua tumora, in osul din coloana in pelvis, care este de asemenea activa si in crestere. Optiunile medicilor: 1. Paleatie – adica sa ii usuram suferinta inca vreo 6 saptamani, aproximand timpul pe care l-ar mai avea. 2. Se experimenteaza un nou tratament de chimioterapie, care speram sa functioneze in cazul lui Andrei. Sa ne rugam pentru sanatatea lui!
  6. CRISTINA COJAN. Dupa confirmarea diagnosticului, a urmat recoltarea analizele uzuale si la scurt timp a fost programata operatia pe cord deschis, in 10 mai. Operatia a decurs foarte bine, iar etita a fost externata pe data de 18 mai. Este zambitoare, vesela, complet vindecata, fara restrictii in viitor, cu o viata normala, asemanatoare cu a unui copil sanatos.
  7. ELENA PETICA. In data de 10 mai 2016, dupa 4 ore de asteptare si de emotie, Elena Petica a iesit din operatie si starea sa este foarte buna. Fetita a fost operata la soldul stang de catre doctorul Alexandru Thiery (Spitalul Monza). Este a doua interventie chirurgicala la care a fost supusa Elena, dupa cea din luna octombrie, la soldul drept. Urmeaza perioada de recuperare si ii tinem pumnii stransi!
  8. MARIUS DOBREA. A fost o saptamana grozava pentru micutul Marius Dobrea. Oamenii cu suflet mare, in doar 6 zile de la lansarea campaniei, au contribuit atat online, cat si in conturile bancare prezentate de Asociatiei „Salveaza o inima”, cu peste 15.200 de Euro. Cu cat vom avea intreaga suma de bani mai repede (40.000 de Euro), cu atat baietelul va fi programat mai repede pentru operatie.

Cu stima,

Dr. Tanase Tasente, General Manager – Plus Communication

Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima”