Sambata, 14 aprilie 2018, incepand cu ora 9.00, Filiala Teritoriala Constanta a Colegiului Psihologilor din Romania, in parteneriat cu Universitatea “Ovidius” – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si Universitatea “Andrei Saguna” – Facultatea de Psihologie si Stiintele Comunicarii, organizeaza, la Hotel Flora din statiunea Mamaia, prima editie a Conferintei “Psihologia in context multicultural”.

In cadrul manifestarii stiintifice, vor fi organizate 6 workshop-uri, dedicate atat psihologilor, cat si cadrelor didactice, care vor aborda o serie de problematici actuale cu care se confrunta societatea. Astfel, Atelierul de comunicare va fi coordonat de psihologul Lenke Iuhos, workshop-ul Sanatate mentala si emotionala a adolescentilor va fi sustinut de prof. univ. dr. Rodica Enache si lect. univ. dr. Marinela Grigore (Universitatea “Ovidius”), workshop-ul Cutia Pandorei sau identificarea si utilizarea resurselor va fi coordonat de psihologul Florina Natalia Andreiescu, atelierul Schimbarea obiceiurilor de autosabotare mentala prin recadrarea convingerilor negative va fi sustinut de lect. univ. dr. Aurelia Moraru (Universitatea “Andrei Saguna”), workshop-ul Scoaterea mastii si integrarea umbrei – comportamente ale procesului terapeutic – Lect. univ. dr. Nicu Ionel Sava (Universitatea “Andrei Saguna”), iar atelierul de lucru cu titlul Comunicarea nonverbala – puterea ta ascunsa va fi coordonat de psihologul Liliana Popa.

“Dobrogea, in special judetul Constanta, reprezinta o regiune cu adevarat deosebita a tarii noastre, unde de decenii oameni din diverse culturi, religii, etnii etc. au reusit sa convietuiasca in pace si armonie, iar aceasta valoare a regiunii ne dorim sa ramana la fel si de acum inainte. In psihologia moderna, cele mai mari vulnerabilitati in ceea ce priveste relatiile interumane armonioase apar din cauza carentelor de comunicare, nu atat verbala, cat mai ales nonverbala si paraverbala, deoarece avem tendinta sa interpretam sau chiar sa supraevaluam mai mult gesturi decat cuvintele rostite. Conferinta de fata isi propune sa trateze, in primul rand, aceste problematici actuale mai mult din perspectiva practica decat dintr-una pur teoretica, drept pentru care am invitat renumiti psihologi si cadre didactice universitare, pentru a coordona o serie de 6 workshop-uri cu tematici extrem de ofertante”, declara prof. univ. dr. Mihaela Rus, presedintele filialei teritoriale Constanta a Colegiului Psihologilor din Romania si presedintele Comitetului de Organizare al Conferintei “Psihologia in context multicultural”.