Peste 250 de pisici din toate colturile lumii vor putea fi admirate la Expozitia Internationala Felina de Toamna – SofistiCAT, care va avea loc in zilele de 4-5 noiembrie la Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, Bucuresti.

Expozitia, deschisa in ambele zile intre orele 10-17, va avea ca punct culminant concursul “BEST IN SHOW”, in care cele mai frumoase pisici din expozitie se vor intrece pentru un loc pe podium. Un prestigios juriu international va evalua superbele exemplare de pisici din rasele Persana, Exotica, Maine Coon, Norvegiana de Padure, Siberiana, Angora Turceasca, Sacra de Birmania, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Abysiniana, Chartreaux, Devon Rex, Sphynx si Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Orientala si Siameza.

Sambata 4 noiembrie, in pauza dintre arbitraj si concursul final “Best in Show”, crescatorii de Maine Coon, cea mai mare rasa de pisici din lume, au pregatit pentru public o prezentare speciala.
Tot sambata, pentru ca este Luna Plina, iar participantii vor inca sa se bucure de Halloween, intr-un concurs special intitulat “Full Moon Dark Cats”, pisicile negre se vor intrece intrece pentru titlul de “Cea mai frumoasa si mai neagra ca noaptea”.

Ca de fiecare data, in cele doua zile ale expozitiei se va desfasura si campania “ARATA CA ITI PASA”, in cadrul careia se vor strange donatii (in bani sau hrana) pentru animalele din adaposturi. Organizatiile pentru protectia animalelor vor aduce pisici vaccinate si sterilizate, spre adoptie.

Vizitatorii vor putea participa la o tombola speciala, avand ca premii centre de joaca pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictura pe fata. In cadrul evenimentului, vor fi disponibile, la preturi promotionale, produse si accesorii destinate atat pisicilor (hrana, igiena, joaca), cat si iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, posete).

Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.