Emi Petrovici1111La nici doi ani, Emi Petrovici sufera de o maladie cumplita, care i-a atrofiat toti muschii si il impiedica sa manance sau sa respire normal. Pentru a nu-si pierde suflul, baietelul are nevoie urgent de un dispozitiv medical care sa-i ventileze mecanic plamanii, dar care depaseste cu mult posibilitatile familiei: 11.000 de Euro.

Pana de curand, parintii inchiriau acest dispozitiv special de la o clinica romaneasca, insa situatia financiara precara i-a adus in imposibilitatea de a mai putea achita facturile lunare ca sa il poata tine in viata pe baiat. Cuprinsi de teama de a nu-si pierde copilul atat de devreme, acestia au apelat la sprijinul Asociatiei “Salveaza o inima”, care a demarat o campanie online de strangere de fonduri, in cadrul careia cateva sute de oameni cu suflet mare i-au oferit o speranta. Pana la ora actuala, s-a strans jumatatea din suma.

“In trecut, am mai demarat campanii de strangere de fonduri pentru trei copii cu diagnostic similar, am reusit sa le cumparam acest dispozitiv care ii ajuta sa respire, iar parintii au fost foarte fericiti ca si-au putut salva copilul. Este o bucurie nemarginita cand observi ca sute sau chiar mii de oameni se mobilizeaza sa iti ajute copilul, iar visul parintilor de a-l salva pe Emi este foarte aproape de a fi realizat. Suntem la jumatatea drumului, iar romanii au demonstrate de foarte multe ori ca au un suflet de aur”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Cum il putem ajuta pe Emi?

Starea copilului se inrautateste de la o zi la alta, inima baiatului devine din ce in ce mai slaba, iar lupta de supravietuire devine din ce in ce mai grea pentru Emi. Copilul va putea respira normal cu ajutorul aparatului Trilogy 100 de la Phillips, insa pentru a-l achizitiona, parintii mai au nevoie de 5.500 de Euro. Donatiile pentru salvarea baietelului pot fi facute online (cu un card de credit sau prin Paypal), accesand platforma de donatii https://salveazaoinima.ro/campaigns/emi-petrovici/ sau prin trimiterea unui simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul “Emi”. De asemenea, donatii pot fi facute si in conturile bancare ale Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in Lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in Dolari).

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 100 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 807.000 de Euro.