Matei TeodorIn urma unei campanii umanitare desfasurate exclusiv online, in perioada 1 septembrie – 5 noiembrie a.c., Asociatia “Salveaza o inima” si Plus Communication au reusit sa stranga fondurile necesare, in valoare de 21.000 de Euro, pentru operarea lui Matei Teodor. Baietul, in varsta de 9 luni, sufera de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda si, gratie celor peste 4.600 de persoane care au aderat campaniei online, acesta va fi operat la inceputul anului urmator.

Doctorii ii vor introduce un dispozitiv electronic, denumit implant cohlear, care transforma stimulul sonor in impulsuri nervoase si-l va ajuta pe Matei sa auda pentru prima data in viata. Potrivit audiologului Anca Modan, operatia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct in receptorul nervos din urechea interna (denumit cohlee) si atasarea unui computer miniatural la suprafata cutiei craniene, in zona urechii, sub piele. Auzul poate fi recuperat pana la un grad destul de ridicat, insa esentiala este invatarea, deslusirea sunetelor si vorbirea, care presupun un efort intens, continuu ce poate dura, in functie de caz, si cativa ani de zile.

“Au fost momente in care mi-am pierdut orice speranta ca Matei al meu o sa aiba o viata normala. Speranta a venit intr-o secunda, cand Asociatia “Salveaza o inima” a confirmat ca va initia campania online de strangere de fonduri. Dupa putin timp de la inceperea ei, am vazut cum sute de oameni au inceput sa doneze pentru baietelul meu si am primit zeci de telefoane de incurajare. Parca am simtit un val de energie care m-a facut sa lupt pana la capat. Acum suntem foarte nerabdatori ca Matei sa fie operat si abia asteptam sa ne auda vocile si sa zambeasca la auzul lor”, declara Ana Maria Teodor, mama lui Matei.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.