Alexander CarlsonCateva sute de sportivi din Romania si din strainatate vor alerga la a doua editie a Ultramaratonul International “Transylvania Trail Traverse” (TTT), care va avea loc in muntii Bucegi, cu plecarea din Bran, in perioada de 4-6 septembrie 2015. Evenimentul sportiv international din tara lui Dracula este organizat de Asociatia Trail Running din Romania, in colaborare cu Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia si, datorita unicitatii lui, reprezinta un mijloc inedit de promovare a turismului montan la nivel international, punandu-se accent pe Legenda Contelui Dracula.

Cei mai curajosi dintre participanti au optat pentru Traseul Dracula, de 106 kilometri, care va avea linia de start la partia de schi din statiunea Bran si care are o diferenta de nivel de 8500+ metri (maximul – 2.507m, Varful Omu si minimul – 758 m). Cursa este compusa din doua bucle a cate 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul traverseaza versantii Bucegilor in trei judete distincte (Brasov, Dambovita si Prahova). Competitia internationala mai contine Traseul Vlad tepes, de 52 kilometri, Traseul Silvania, de 26 kilometri si o mini-cursa dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 3 ani si 14 ani.

“Ultramaratonul international TTT este o cursa salbatica si foarte tehnica, nu este pentru oricine si, conform multor sportivi care au participat la prima editie, este una dintre cele mai grele din tara. In acelasi timp, TTT este o cursa de poveste, cu un traseul care te duce prin cele mai spectaculoase locuri din tinutul Legendarului Dracula: vai, caldari glaciare, brane suspendate, poteci salbatice, platou alpin, privelisti ce-ti taie rasuflarea si unul dintre cele mai inalte varfuri muntoase din Romania, Varfu Omu”, declara Mihai Zlavog, organizatorul Ultramaratonului International “Transylvania Trail Traverse”.

Conceptul “Transylvania Trail” a luat fiinta in septembrie 2012, cand Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia si Asociatia Trail Running din Romania au constatat ca impartasesc aceleasi aspiratii si planuri in vederea organizarii unei curse internationale de trail-running, ce urma sa devina cea mai mare competitie de acest gen din Carpati. Argumentele principale pentru care co-organizatorii au decis sa desfasoare evenimentul international in masivul Bucegi au fost: traseul extreme de dificil, cu o diferenta de nivel de 8500+ metri, cabanele des intalnite, statiunile care inconjoara masivul, adapostul padurii care urca pana la 1800 metri, distanta relativ scurta fata de Aeroportul International “Henri Coanda” din Otopeni, dar nu in ultimul rand vecinitatatea celui mai cunoscut loc din Romania pentru turistii straini – Castelul Contelui Dracula.

Pana la ora actuala s-au inscris 125 sportivi din Romania, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franta, Canada, Elvetia, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta si Turcia. Cei interesati se pot inscrie la competitie, accesand website-ul www.transylvaniatrail.ro.