Triathlon-Challenge-2015---1---WEBIn perioada 4-6 septembrie 2015, statiunea Mamaia va gazdui evenimentul sportiv international Triathlon Challenge Mamaia, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est si Balcani.

In cadrul evenimentului de la malul Marii Negre va avea loc si Cupa Europeana Premium de Triathlon, sub licenta Uniunii Internationale de Triathlon (ITU) si Romanian Triathlon Series Grand Final, unul dintre cele 3 evenimente premium care au loc anual in Europa. In acest an, organizatorii au decis sa se desfasoare doua astfel de competitii premium, in Mamaia si in Holten (Olanda).

La evenimentul international din Mamaia si-au anuntat deja prezenta cei mai cunoscuti triathlonisti din Europa, dar si sportivi importanti din tara noastra, care se vor intrece pentru cele 400 de puncte (pentru cupa premium) si care vor conta pentru clasamentul european de profil. De asemenea, si premiile in bani cresc considerabil, fata de anul trecut, de la 12.500 de Euro (pentru o cupa normala) la 25.000 de Euro (pentru proba olimpica). Astfel, premiile atat pentru amatori cat si pentru olimpici ajung la 31.000 de euro, fiind cel mai mare fond de premiere din Europa de Est.
Sportivii profesionisti si amatori se mai pot inscrie la una din cele 5 probe puse la dispozitie de organizatori, dupa cum urmeaza: Proba supersprint: 400m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare, Proba sprint – 750m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare si Proba olimpica – 1500m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele individuale) si Stafeta sprint – 750m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare si ?tafeta olimpica – 1500m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele de echipa).

Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani pot participa la Aquatlon – 200 m inot, 1,25 km alergare sau la Duatlon – 1,25 km alergare, 5 km bicicleta si 1.25 km alergare. Pentru sustinatori (familie, prieteni, colegi) exista un cros, Beach Run, de 4 km.

Dintre participantii deja inscrisi in concurs, 30% sunt la primul triathlon din viata lor, 70% dintre acestia au varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar varstele competitorilor variaza intre 9 ani si 68 de ani. La Triathlon Challenge Mamaia 2015, organizat de SmartAtletic, inscrierile continua pana in 31.08 pe website-ul oficial www.trichallenge.ro.

Sustinatori si sponsori

Editia a VII-a a competitiei Triathlon Challenge Mamaia este sustinuta de Primaria Municipiului Constanta si Orange Romania, cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon. Partenerul tehnologic este HTC. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic. Partenerii evenimentului sunt: Skoda, Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, TYR, S-Karp, Regina Maria.