Sambata, 9 septembrie 2017, 85 de elevi ai Centrului International Helen Doron English din Constanta au primit certificatele internationale Cambridge, in cadrul Targului Gradinitelor, organizat in Centrul Comercial Vivo din Constanta, cu ocazia inceperii anului scolar. Micutii au sustinut in luna mai examenele Cambridge Young Learners, KET si PET, si au obtinut rezultate remarcabile la testarile internationale.

Specialistul in educatie Stefania Filip, coordonatorul Centrului International Helen Doron English in Romania, afirma ca viitorul, atat social, cat mai ales profesional al copiilor nostri va fi strans legat de cunoasterea limbii engleze, deoarece traim in plina societate globalizata. In acelasi timp, un raport al Eurostat publicat la inceputul anului 2017, arata ca, in Romania, 99,5% dintre elevii din gimnaziu invata limba engleza ca prima limba straina, 83,6% invata limba franceza ca limba straina secundara, iar 95,2% invata cel putin doua limbi straine.

Invatarea limbii engleze nu mai e un moft, ci o necesitate

“Traim intr-o societate globalizata, in care cunoasterea unei limbi straine, in special limba engleza, nu mai reprezinta un moft, ci un lucru obligatoriu pentru dezvoltarea personala si profesionala a copiilor nostri. Cu atat mai mult, daca un copil obtine un examen certificat de Cambridge, pleaca din start cu un avantaj in fata unui copil care nu cunoaste o limba straina. In decursul anilor, statistica arata ca 90% dintre elevii pe care i-am instruit la Centrul International Helen Doron English, care au decis sa participe la examenele Cambridge YLE, au obtinut punctajul maxim la probele de engleza vorbita. De asemenea, inainte de a lua decizia la care dintre examene sa se inscrie, profesorii nostri le vor face cateva teste preliminarii pentru a sti nivelul la care se afla copilul in acel moment, astfel incat acesta sa poata fi incadrat pentru examenul potrivit gradului de pregatire acumulat”, declara specialistul in educatie Stefania Filip, coordonatorul Centrului International Helen Doron English.

Prin parteneriatul international pe care Helen Doron English l-a incheiat cu reputata universitate britanica Cambridge, centrele educationale din aceasta retea de scoli pentru invatarea limbii engleze sunt recunoscute drept centre oficiale de pregatire a copiilor pentru a participa la toate tipurile de examene Cambridge. Din acestea, se numara si examenul care se echivaleaza cu proba de evaluare a competentelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat sau cu proba pe care elevii de clasa a V-a o vor sustine pentru a accede intr-o clasa de limba engleza intensiva.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English. Centrul International Helen Doron English din Constanta a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educatiei copilului.