afis A2 2016 roAsociatia Romana pentru Cunoastere si Interventie Psihologica, in parteneriat cu Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta, organizeaza, in perioada 8 – 12 iunie 2016, in statiunea Venus (Constanta), la Hotel Afrodita, Conferinta Internationala “De la cunoastere la interventie in psihologie”, menita sa atraga atentia asupra necesitatii dezvoltarii preventiei si interventiei psihologice.

La evenimentul de deschidere, care va avea loc joi, 9 iunie, incepand cu ora 10.00, vor participa, printre altii, prof. univ. dr. Mihai Anitei (presedintele Colegiului Psihologilor din Romania), Bernadette Blin (presedintele Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala), prof. univ. dr. Michael J. Stevens (profesor emerit al Universitatii de Stat din Illinois – Statele Unite), prof.univ. dr. Aurel Papari (presedintele Universitatii “Andrei Saguna” din Constanta) si drd. Anghel Ilie Gradinaru (presedintele Asociatiei Romane pentru Cunoastere si Interventie Psihologica).

Manifestarea stiintifica se desfasoara pe cinci sectiuni, pentru a acoperi intreaga sfera de interventie din domeniul psihologiei, anume: Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor; Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala; Psihologie Clinica si Psihoterapie; Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala si Psihopedagogie Speciala. Conferinta va pune accent pe activitatile practice, toate prezentarile fiind ateliere de lucru, si nu prezentari exclusiv teoretice.

In toamna va avea loc cea mai mare Conferinta Internationala de Psihologie organizata in Romania.

La conferinta de presa, organizata la ora 10.30, psihologul francez Bernadette Blin va prezenta, in premiera, cea mai mare conferinta de psihologie organizata pana acum in Romania – EUROTAS 2016, prof. dr. emerit Michael J. Stevens va vorbi despre colaborarea romano-americana in domeniul psihologiei, iar prof. dr. Mihai Anitei despre evolutia negocierilor cu C. N. A. S. pentru decontarea unor servicii psihologice.

Conferinta Internationala “EUROTAS 2016” va avea loc tot in statiunea Venus din judetul Constanta, in data perioada 21- 25 septembrie, 2016, si va dezbate tema “Iubirea – miracolul etern”. Pana in prezent s-au inscris peste 40 de profesori universitari, cercetatori si practicieni de renume mondial din 20 de tari, precum: Statele Unite ale Amercii, Canada, Brazilia, Ecuador, Mexic, Israel, Africa de Sud si din majoritatea tarilor europene. Inscrierile se pot face pe http://www.eurotas2016.com/.