Logopedie01Cand parintii constata ca micutii lor intarzie sa vorbeasca pentru prima data sau intampina dificultati de pronuntie a cuvintelor, solutia specialistilor este apelarea la un logoped; si cum timpul este destul de limitat in societatea actuala, iar Internetul a devenit prima sursa de ajutor, s-a lansat vorbestecorect.ro – prima platforma online de logopedie din tara, care se adreseaza atat parintilor si copiilor, cat si logopezilor din Romania si din Republica Moldova.

Ineditul proiect, dezvoltat de o echipa de specialisti romani, le ofera parintilor ocazia sa detecteze usor daca juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (incepand de la 3 luni) sau probleme de pronuntie (incepand de la 4 ani), printr-un revolutionar program online de evaluare logopedica. Dupa ce primesc raspunsul evaluarii, platforma ii ajuta pe parinti sa aleaga mai usor un logoped, dintr-o lista numeroasa, in functie de localitate sau in functie de aprecierile de care se bucura acestia din partea altor parinti. Totodata, dupa fiecare sedinta de logopedie, copiii vor beneficia in mod gratuit de teme online care sa-i ajute sa-si continue exercitiile acasa, pe calculator, tableta sau smartphone.

De cealalta parte, platforma vorbestecorect.ro promoveaza logopezii din Romania si din Republica Moldova, ii ajuta pe acestia sa compuna exercitii ad-hoc cu ajutorul dictionarului logopedic (peste 100.000 de cuvinte) si le pune la dispozitie sute de exercitii logopedice multimedia printr-o platforma colaborativa. De asemenea, revolutionara platforma duce stiinta logopediei la un alt nivel, cel adaptat la epoca noilor tehnologii, si diversifica modul de lucru in terapia logopedica prin jocuri logopedice online.

Cristina01“Am lansat acest proiect in contextul in care si logopedia din Romania trebuia sa se adapteze la rigorile si tehnicile Noilor Media. Din acest punct de vedere, ramasesem destul de mult in urma tarilor din Uniunea Europeana, care au inteles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atat promovarea logopezilor din Romania si din Republica Moldova, cat si oferirea parintilor a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista daca bebelusii sau copiii lor intampina probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronuntie. Aplicatiile si exercitiile virtuale le-am construit in jurul unor povesti si poezii scrise de autori cunoscuti publicului larg, precum Ion Creanga, Mihai Eminescu sau altii, astfel incat parintii si copiii sa fie familiarizati si sa exerseze impreuna chiar de acasa”, declara psihologul Cristina Angela Tohanean, initiatorul proiectului vorbestecorect.ro.