11794565_965526203469201_725452612064606468_oCentrul Educational Helen Doron English, recunoscut la nivel international pentru inedita metoda de predare-invatarea, care a ajutat 2.000.000 de tineri din intreaga lume sa vorbeasca fluent limba engleza, a scolit peste 100 de copii romani, in cadrul unui proiect educational international, derulat in perioada iunie-august 2015, in Bucuresti si pe litoralul romanesc, la Constanta.

Cursurile de vara dedicate celor mici au fost configurate astfel incat sa respecte revolutionara metoda didactica pentru invatarea limbii engleze, care a fost inventata si implementata cu succes, peste tot in lume, de celebrul profesor britanic Helen Doron. Metoda Doron se bazeaza pe cateva principii de baza, printre care: incurajare continua, repetare si asociere cu actiunile si obiectele din jurul nostru, grupuri mici si operationale, ascultare in fundal si jocuri inovative.

In cadrul proiectului educational, au avut loc cursuri pentru imbunatatirea limbii engleze vorbite prin activitati de divertisment, dar si cursuri intensive, destinate recuperarii sau avansarii in studiul englezei pentru copiii care deja invata aceasta limba la scoala. Activitatile au inclus teatru, muzica, dans, creatie si multe alte activitati educationale si de divertisment, bineinteles in limba engleza.

Proiectul a continuat si la Gura Teghii, judetul Buzau, unde alti 23 de copii au participat la English Camp 2015 si si-au incantat parintii atunci cand au inceput sa vorbeasca limba lui Shakespeare cu multa usurinta. Toate activitatile s-au desfasurat exclusiv in limba engleza, iar copiii s-au familiarizat cu ecologia si alimentatia sanatoasa, au participat la o vanatoare de comori, au dezlegat ghicitori si au fost invatati cum sa construiasca si sa spuna o poveste in limba engleza. De asemenea, copiii au dispus si de un club de dans si karaoke, un teren de tenis si traditionalul foc de tabara.

“O tabara in care toti copiii si cadrele didactice vorbesc exclusiv in limba engleza modeleaza nu doar abilitatea copiilor de a vorbi corect aceasta limba, ci are ca scop integrarea limbii engleze in viata de zi cu zi, in fiecare element familiar copiilor, pentru a le facilita procesul similare a limbii engleze. Ne dorim ca in fiecare an sa fim cei care ofera cele mai interesante cursuri de limba engleza pentru copii si pentru adolescenti, pentru a veni in sprijinul lor. ?tim ca limba engleza este esentiala, si devine un punct central pe viitor, iar copiii au nevoie de orice avantaj pentru a reusi in viata si pentru a se adapta mai usor unei societati viitoare, bazate pe relatiie economice si sociale intercomunitare”, specialistul in educatie ?tefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

Programul educational continua incepand cu data de 1 septembrie, cand incep cursurile anuale.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English.