andreea
Andreea Busecan, HR BusinessPartner al Evolution HCC.

Romania a facut progrese in ceea ce priveste rata de somaj, fata de ceilalti membri ai Uniunii Europene, clasandu-se pe locul 8 intr-un top al tarilor U.E. cu cel mai mic somaj (6,0%), potrivit datelor Eurostat. La polul opus se afla tari precum Grecia, Spania, Italia, Portugalia sau Franta.

In opinia specialistului Andreea Busecan, HR BusinessPartner intr-o companie de consultanta si produs in HR, tara noastra a reusit sa tina rata de somaj relativ jos, intrucat companiile au inceput sa inteleaga rolul extrem de important pe care il joaca specialistii calificati in recrutare si motivare de personal in toata aceasta ecuatie. Chiar si asa, crede specialistul, este loc de mai bine, Romania fiind abia la inceput de drum in calificarea acestei profesii, care este la mare cautare pe piata dar, odata ce vom satisface cererile pietei in aceasta directie, exista sansa reale ca sa reducem si mai mult acest indicator de performanta.

“Este imbucurator cum firmele care activeaza in Romania au inceput sa puna foarte mare accent pe calitatea recrutarii, dar mai ales pe motivarea si retentia personalului. Pana acum cativa ani, atunci cand nu existau specialisti in recrutare si motivare de personal, angajatorul investea foarte multi bani in calificarea angajatului la locul de munca, iar peste cateva luni acesta decidea ca acel post nu i se potriveste sau ca nu gaseste motivatie pentru a continua in acea firma. Bani pierduti de firma si timp pierdut pentru angajat, deoarece nu au existat specialisti care sa identifice cat mai profesionist daca acel angajat este indicat din toate punctele de vedere pentru un post sau altul. Si, mai departe, nu au existat parghii prin care se identificau nevoile angajatului la locul de munca si metode profesioniste prin care acesta era motivat sa vina la munca fericit si entuziast. Am facut progresele foarte mari din punct de vedere al insertiei specialistilor in recrutare si motivare de personal pe piata, insa nu acopera nici pe departe numeroasele cereri venite din piata. La ora actuala, este una dintre cele mai cautate profesii din Romania”, afirma Andreea Busecan, HR BusinessPartner al Evolution HCC.

Training-uri pentru perfectionarea specialistilor in recrutare si motivare de personal au loc in mai multe orase din Romania

Pentru a satisface aceasta cerere a pietei pentru angajarea profesionistilor specializati in recrutare, motivare si evaluare a personalului, Evolution HCC a lansat un program de training intensiv, in perioada 22 octombrie – 11 decembrie 2016, care se va desfasura in Cluj-Napoca (22-23 octombrie), Iasi (5-6 noiembrie), Sibiu (19-20 noiembrie) si Timisoara (10-11 decembrie).

In cadrul programului educational, specialistii din domeniul HR, Recruiteri cu experienta in headhunting, dar si manageri cu experienta vor prezenta cele mai eficiente canale de recrutare romanesti si internationale, dar si noile tendinte recomandate de specialistii HR internationali. Totodata, trainerii vor arata cum trebuie conceput anuntul de recrutare, care sa atraga cei mai valorosi candidati, care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcugem – din timpul promovarii acestuia pana la desfasurarea interviului propriu-zis, dar si metode eficiente de contact si abordare a candidatilor in reteaua online a profesionistilor – LinkedIn ,Facebook,alte canale noi, e-mail sau telefonic, aplicand tehnici de negociere, vanzare si marketing. Specialistii vor pune accentul si pe metodele noi de motivare si retentie, care functioneaza, in acest moment, pentru a ne creste retentia personalului, dar si standarde si modalitati noi de evaluare a angajatilor.

Programul educational se adreseaza atat angajatilor, managerilor, fiind adaptat in functie de pozitiile ocupate in cadrul companiilor, cat si persoanelor fizice dornice sa isi deschida afaceri pe cont propriu si care au nevoie de o directie pentru a-si construi o retea de lucru eficienta.

Persoanele interesate sa se inscrie la programul de training pot accesa website-ul http://traininguri.evolution-hcc.ro/training-hr-premium/