Cu toate ca avem sansa sa o traim zilnic, inca de la prima respiratie pana la ultima, iubirea ramane o mare necunoscuta pentru omenire. Iubirea nu poate fi demonstrata, insa stim cand iubim, stim ce simtim, fiind imposibil sa exprimam sau sa traducem in cuvinte acele sentimente.

In opinia cunoscutului profesor international de yoga Dana Tupa, nu putem sa verbalizam iubirea, deoarece fiecare dintre noi o percepem si o traim diferit. “Iubirea este o stare ce actioneaza asupra noastra la diverse frecvente, cu diferite intensitati, fiind o energie pe care o cunoastem inca de mici. In acelasi timp, in Univers, exista o energie aflata in antiteza cu iubirea, si anume frica, iar ambele ar trebui binecuvantate, deoarece ne ajuta sa pretuim mai mult viata. In absenta fricii, iubirea nu poate exista, iar aceasta teorie este aplicabila in lumea noastra, cea a relativitatii, fiind un sistem dual, ce ne ajuta sa invatam si sa crestem permanent, cunoscand “binele” si “raul”, pentru a putea cantari, evalua si pentru a folosi corespunzator cele doua energii”, explica profesorul de yoga Dana Tupa, acreditat international si fondatorul PURNA Yoga Academy.

Expertul in yoga afirma ca, la nivel cognitiv, spiritual si empiric, oamenirea cunoaste doua dimensiuni ale iubirii, si anume: iubirea absoluta si iubirea pamanteana.

  1. Iubirea Absoluta. „Multi maestri ii spun pur si simplu “Iubirea”, cu “I” mare, deoarece este esenta sau sursa a Tot Ceea Ce Exista, este Singularitatea, locul de unde am pornit cu totii. Din acea Iubirea Absoluta a pornit totul, iar precum undele Big Bang-ului inca calatoresc prin spatiu, asa si “Iubirea Primordiala” ne curge prin vene si se manifesta prin noi. Partea buna este ca fiecare avem posibilitatea sa traim acest fel de iubire, daca vom reusi sa ascultam si sa traim energia care „danseaza” peste tot in jurul nostru, tot ceea ce trebuie sa facem este sa cultivam constant rezonanta speciala a aceleia in trairile noastre interioare”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa.
  2. Iubirea Individuala. “Este forma de iubire pe care o cunoastem fiecare dintre noi si o putem simti zilnic pe parcursul vietii noastre. Este energia unificatoare si vindecatoare pe care o proiectam catre alte persoane dragi noua. Aceasta vine din interiorul nostru, facand o triere intre emotiile negative si cele pozitive; pe cele pozitive proiectandu-le catre alte fiinte umane sau, de ce nu, catre animale sau flori. Intuitiv, datorita receptivitatii, iubirea noastra va atinge in mod magic destinatarul gandurilor noastre bune, frecventa acestui tip de energie fiind perceptibila de fiecare dintre noi. Cu toate acestea, Iubirea Individuala emisa catre fiintele umane, este filtrata prin prisma psihicului uman si este mai mult sau mai putin limitata. Ea se combina cu gandurile si sentimentele noastre, cu fricile ancestrale impregnate in subconstientul nostru: teama de a nu fi suficient de bun, de a nu merita. Simturile, mintea si ego-ul nostru, ne dau experienta separatiei si a distinctiei, filtrele noastre umane, aducand ‘’arome’’ diferite in ceea ce este dragostea: iubirea mamei, iubirea romantica, iubirea ca in filme, dragostea de natura, iubirea plina de compasiune, iubirea sexuala”, explica profesorul de yoga Dana Tupa.

Cum se face trecerea de la Iubirea Individuala la Iubirea Absoluta?

“Cunoscuta in lumea yoghinilor drept Sadhana Iubirii sau Practica Iubirii, aceasta reprezinta tratamentul nostru zilnic pentru discrepanta dintre ceea ce este dragostea si banalul oferit de cotidian. Aceasta practica zilnica a iubirii este cea care creeza starea noastra de pace, de acceptare, de bunatate, de unitate, putand fi o baza a vietii spirituale, cultivata constient. Iubirea, ca practica zilnica, are puterea fantastica de a transforma si alchimiza situatii de viata, persoanele din jurul nostru, astfel incat sa intelegem ca probabil, ziua noastra cea mai neagra ar putea deveni cea mai luminoasa zi, momentul zero din care sa pornim schimbarea modului nostru de a fi, de a gandi sau de a actiona, dandu-ne forta de a vedea lucrurile bune, lumina in intuneric, de a transforma totul in jurul nostru si, de ce nu, de a deveni treptat cea mai inalta versiune a noastra. Jocul este simplu: zambiti mereu, caci zambetul este molipsitor, iertati in fiecare clipa, ganditi-va ca viata este ca un film in care, dupa terminarea lui, pana si personajele negative sunt oameni in timpul liber, care iubesc si ei la randul lor. Prin iertare, prin zambete, prin politete, prin pace, aceasta lume poate fi salvata”, conchide profesorul international de yoga Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International din Statele Unite.

Dana Tupa este Expert Yoga Teacher din Romania acreditat la Yoga Alliance  International USA cu cea mai inalta calificare, E-RYT500. Este si Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima scoala de yoga din Romania acreditata la acelasi for international, scoala care a scos, in 2014, primii instructori yoga din Romania, acreditati international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.