Brasov International Marathon

Vremea superba, dar si un traseu spectaculos prin “Tinutul lui Dracula”, au adus la start peste 2.500 de alergatori la cea de-a treia editie a Maratonului International Brasov powered by Telekom Romania, eveniment care a avut loc in 20-21 mai 2017. In aplauzele a sute de sustinatori de pe margine, Viorel Tams a castigat cursa de maraton (42 km), la baieti, iar Iulia Gainariu a urcat pe prima treapta a podiumului, la feminin.

Startul competitiei s-a dat din Piata Sfatului – Km 0 al Brasovului, iar participantii au strabatut intreg orasul, impanzit de atractii turistice si incarcat de istorie (Biserica Neagra, Strada Sforii, Livada Postei, Turnul Alb si Turnul Negru), pentru a ajunge in natura, acolo unde ii asteptau peisaje superbe. De altfel, evenimentul sportiv din Brasov, omologat de AIMS – cel mai important for international din domeniu, a primit supranumele de cel mai panoramic maraton de sosea din Romania si reprezinta o inedita metoda de promovare a turismului montan romanesc la nivel international.

Castigatori – Cursa de 10,7 kilometri

La categoria masculin, cursa de 10,7 km a fost castigata de Vaipan Calin, care a inregistrat un timp excelent: 42 de minute si 45 secunde. Locul secund a fost ocupat de Constantin Badea, iar locul al treilea de Dragos Coman. In cadrul cursei de 10,7 kilometri feminin, Elena Alexandrescu a pasit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 46 de minute si 41 de secunde, locul II a fost obtinut de Mirela Mihai, iar locul III, de Violeta Andreea Vladulescu.

Castigatori – Cursa team run 4×10,7km

La cursa Team run toti cei 4 participanti au luat startul in acelasi timp, iar dupa finish s-au adunat toti cei 4 timpi. Primele trei stafete care au urcat pe podium sunt Galati Team (formata din Laurentiu Istrate, Daniel Coca, Ionut Octavian Chemer si Alin Cristian Chitita), Ia Si Urca! (Ludovic Vieru, Iustin Paltinel, Adrian Raus si Alin Hirbu) si Victoria (formata din Eszter Kovacs, Alin Dobre, Iulian Popa si Gabriel Suteu).

Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria masculin, de Mihai Bizniuc (Rep. Moldova), care a inregistrat un timp 1 ora 12 minute si 44 de secunde, locul II a fost ocupat de Dumitru Nicolaev, iar locul al treilea, de Robert Necula. La categoria feminin, cursa a fost castigata de Adela Paulina Baltoi, care a incheiat cursa intr-o ora 28 de minute si 14 de secunde, Maria Mihaela Cioveie s-a clasat pe locul al doilea, iar Luminita Suditu a completat podiumul.

Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Primul, la categoria masculin, a trecut linia de finish Viorel Tams, dupa o cursa de 2 ore 38 minute si 53 secunde. Pe locul II s-a situat Liviu Croitoru (Rep. Moldova), iar Claudiu Cristian Gorgan a terminat cursa pe locul III. La categoria feminin, maratonul a fost castigat de Iulia Gainariu, care a terminat cursa in 3 ore 08 minute si 33 secunde, locul secund – Maria Magdalena Veliscu, locul al treilea – Natalia Zbirnea (Rep. Moldova).

Rezultatele complete pot fi vazute si pe pagina oficiala a evenimentului – http://maratonulbrasov.ro/rezultate/.

Maratonul International Brasov este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar, Auchan Brasov (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener preventie) si Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).