Cand multi antreprenori din Romania exploateaza nise de afaceri care sa satisfaca nevoile imediate ale consumatorilor, un antreprenor din Alba Iulia a dezvoltat un business cu totul inedit, comercializand instrumente de scris vintage de lux pentru oamenii de afaceri rafinati.

Intreaga idee a marcii Kalamos i-a venit antreprenorului Radu Bartos, atunci cand a urmarit la o expozitie cateva filmulete cu istoria penelor de scris si stilourile de lux si a ramas pur si simplu siderat de migala cu care acestea sunt realizate. Obiectele erau lucrate preponderent manual, iar la realizarea lor participau zeci de persoane pentru ca acele mici capodopere sa ajunga pe birourilor oamenilor de afaceri cu prestanta.

Chiar daca tehnologia tinde sa inlocuiasca scrierea de mana in mai toate activitatile specifice activitatii la birou, exista inca destule ocazii in care e recomandata folosirea unui instrument de scris de calitate. In plus, mai sunt inca multi pasionati, care apreciaza valoarea scrisului de mana si pretuiesc eleganta unui stilou de colectie.

Pe langa diverse instrumente de scris de lux, magazinul online Kalamos comercializeaza si agende de piele, mape, portofele, ceasuri de mana, butoni si ace de cravata, accesorii pentru fumatori, creioane, pixuri, capsatoare, perforatoare si alte accesorii de lux pentru birou. Numele brand-ului a fost ales cu grija si provine dintr-o legenda greceasca despre primul instrument de scris cu cerneala, realizat din tulpina unei trestii.

Mai mult decat un simplu magazin online, www.kalamos.ro este un stil de viata, o directie, un concept care vizeaza prestigiul dobandit prin activitatea profesionala. Selectia de produse de pe site se adreseaza in special celor care isi petrec mult timp la birou sau in sala de conferinte. Pentru acestia este importanta si functionalitatea produselor, precum si latura calitativ-estetica si felul cum aceasta le poate completa stilul rafinat. Un interes major al Kalamos este de a oferi clientilor nu doar produse de o calitate deosebita, ci si experiente memorabile, prin deosebita atentie la detalii.

“Cand am pus bazele acestei afaceri, primul meu gand a fost dorinta de a lua o pauza de la modernism si de a ne intoarce pentru cateva momente la epocile de aur ale strabunicilor nostri, in care rafinamentul, eleganta, bunul gust erau valori la care multi aspirau. Consider ca un om de afaceri nu trebuie sa fie incarcat numai de pragmatism si stresul cotidian, ci trebuie sa guste dintr-o mica doza de romantism care il pastreaza uman”, declara Radu Bartos, CEO si fondator al Kalamos.