simona-pernot-maratonCincizeci de copii romani proveniti din familii defavorizate, care au fost diagnosticati la nastere cu malformatii grave ale inimii, vor fi operati din fondurile stranse in cadrul campaniei internationale “Save a Heart”. Actiunea este initiata de Simona Pernot si Asociatia “Salveaza o inima”, si este sprijinita de catre Fundatia elvetiana Trafigura, care s-a angajat sa dubleze suma donata in cadrul proiectului, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/save-a-heart-2/.

De la inceputul lunii septembrie si pana astazi s-au strans fonduri de peste 37.000 de Euro, iar Fundatia Trafigura va dubla suma. In data de 30 octombrie, mai multi angajati ai companiei Trafigura vor alerga la Maratonul International de la Lausanne pentru a strange fonduri pentru copii din Romani, nascuti cu malformatii ale inimii.

La prima editie, organizata anul trecut, atat romanii, cat si strainii au donat peste 45.000 de Euro, bani care au fost directionati pentru interventiile chirurgicale si tratamentele postoperatorii pe care le-au suportat 19 de copii cu boli congenitale ale inimii.

“Sunt foarte ingrijorat de numarul tot mai mare de copii care se nasc cu malformatii grave ale inimii in Romania, multi dintre ei provenind din familii defavorizate. Vrem sa le intindem o mana de ajutor, sa le oferim toata dragostea noastra si le multumim din suflet prietenilor de la Fundatia Trafigura pentru sprijinul acordat. Anul trecut am reusit sa salvam 19 copii cu malformatii congenitale ale inimii si ne bucuram ca si in acest an mesajul nostru umanitar a reusit sa gaseasca ecou in inimile oamenilor”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Fundatia Trafigura, infiintata in 2007, a derulat anul trecut 51 de programe de responsabilizare sociala in 29 de tari, alocand fonduri de aproximativ 5 milioane de dolari. Asociatia “Salveaza o inima” este prima si singura organizatie din Romania cu care Trafigura colaboreaza.

Pana la finele anului 2017, Asociatia “Salveaza o inima” si-a propus, cu suportul Fundatiei Trafigura, sa salveze 50 de copii cu malformatii ale inimii, 2 dintre acestia beneficiind deja de operatie si tratamentul postoperatoriu. De la inceputul anului, ONG-ul romanesc a strans fondurile necesare pentru salvarea a peste 70 de copii nascuti cu diverse malformatii grave, campaniilor umanitare alaturandu-se peste 50.000 de persoane fizice si companii, care au donat peste 700.000 de Euro in mediul online.