Centrul pentru Initiative Sociale IMPROVE, in parteneriat cu House of Happy Living, organizeaza, miercuri 18 noiembrie 2015, incepand cu ora 8.30, la Cinema “Florin Piersic” din Cluj-Napoca, Conferinta Internationala “Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”, pe care o va sustine unul dintre cei mai reputati profesori de psihiatrie din lume, dr. Irvin D. Yalom, de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

BANNER-WEBSITE-1000x400-pixeli_diacritice

La evenimentul stiintific international vor participa atat profesionisti din specialitati precum psihiatrie, psihologie, psihoterapie, filosofie, cat si persoane pasionate de propria dezvoltare personala si cititori ai operelor Doctorului in Medicina Irvin. D. Yalom.

Profesorul american, care nu de putine ori a fost comparat cu legendarul Sigmund Freud, va intra in transmisiune directa cu romanii, prin videoconferinta S.U.A. – Romania si va expune viziunea sa cu privire la modalitatile prin care ne putem descoperi sensul in viata, lucru care ne ajuta sa traim liber si asumat. Celebrul psihoterapeut existential si profesor emerit al Universitatii Stanford este autorul a numeroase carti de specialitate, devenite, la nivel mondial, carti de referinta in domeniu. Lucrarile sale despre psihologia existentiala s-au concentrat pe patru principii de baza ale conditiei umane: izolare / singuratate, lipsa de sens, mortalitatea si libertatea si prezinta caile prin care fiintele umane pot raspunde la aceste preocupari, intr-o maniera functionala sau disfunctionala. Pentru presitigioasa sa activitate, Dr. Yalom a primit foarte multe premii internationale, dintre care amintim cele oferite de Asociatia Americana de Psihiatrie, de Centrul de Studii Avansate in Stiintele Comportamentale, de Fundatia Rockefeller sau de Consiliul Mondial de Psihiatrie.

In cadrul conferintei internationale vor expune si cunoscuti psihologi din Romania, si anume: Ali Baeram, care sustine un expozeu pe tema “Anxietatea – abordare din perspectiva analitic-existentiala”, Vasile Dem Zamfirescu (Directorul Editurii Trei) – “Psihanaliza relationala: revolutie sau continuitate” si Liana Don – “Pactul intre fiinta si existenta”.

Manifestarea este creditata de Colegiul Psihologilor din Romania si de Colegiul Medicilor din Romania cu 10 credite profesionale, pentru psihologi clinicieni si psihoterapeuti, si cu 6 credite profesionale pentru medici.

Cei interesati se pot inscrie pe website-ul Conferintei Internationale „Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”.