Psihoterapeutul Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza

Un roman de peste 18 ani din trei este supraponderal, iar 15% sunt obezi. Totodata, numarul persoanelor cu o greutate normala scade dramatic dupa varsta de 35 de ani, se arata un studiu recent realizat de ISRA Center.

In aceste conditii, nu e deloc de mirare ca romanii sunt din ce in ce mai motivati (sau disperati) sa scape de kilogramele in plus. In opinia psihoterapeutului Angela Nutu, greutatea si obezitatea in exces au legatura, intr-adevar, cu mancatul exagerat, dar aceasta tulburare de comportament este generata de factori puternici de stres, atat cei exteriori cat si cei interiori.

“Stresul reprezinta o presiune cu care ne incarcam si pe care incercam permanent sa o descarcam pentru a atinge o stare de bine. Pentru a se elibera de aceasta presiune, unii oameni isi rod unghiile, altii fumeaza, altii aleg alcoolul etc. Cei care se ingrasa excesiv aleg mancatul ca modalitate principala de eliberare de stres”, explica Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Specialistul este de parere ca toate aceste “obiceiuri” au legatura cu fixatia orala. Aceasta stare se fixeaza in personalitate inca din copilarie, cand parintii obisnuiesc sa calmeze plansetul sau agitatia copilului oferindu-i o suzeta. Creierul inregistreaza aceasta asociere a starii de bine cu o fixatie orala, si cum primii 5 ani de viata sunt definitorii pentru straucturarea personalitatii, culegem roadele acestui mod de calmare si la maturitate. Asa ajung unii oameni sa manance mai mult decat au nevoie, cand nu au nevoie, cand le cere mintea si nu corpul sa se hraneasca, crede psihologul. “Cautarea mintii de a se elibera de stres se opreste la mancatul excesiv, care conduce la supraponderalitate si ulterior la obezitate. Exista doua posibilitati de a manca: una este pentru a te hrani, a doua este pentru a te elibera de o pofta, o dorinta nebuna de a manca ceva. Cand mananci pentru a te hrani, nu ai cum sa ajungi supraponderal sau sa ai prea multe kilograme in plus. Cand mananci ca sa stapanesti o pofta atunci incepi sa te ingrasi. Oamenii care au depasit un nivel de greutate normal au depasit acel nivel care te hraneste, hranindu-si constant poftele, emotiile, nu corpul”, afirma Angela Nutu.

Angela Nutu: “Inelul gastric chirurgical are termen limitat de valabilitate, iar dupa eliminarea lui de corp, omul va relua stilul de viata care il ingrasa”

Cei mai multi oameni nu au suficienta vointa, putere, cunostinte sau incredere sa mearga la sala, sa iasa in parc sa alerge sau sa se apuce de diete. Toate aceste elemente devin motive valide pe care oamenii le invoca pentru a nu incepe procesul de slabit prin efort. Asa ca, pentru oamenii disperati sa slabeasca, dar lipsiti de vointa, au aparut interventiile chirugicale de introducere a inelului gastric. “Metoda inelului gastric introdus chirurgical este rapida, ajuta pe moment, insa atrage dupa sine un numar semnificativ de efecte secundare, precum si multe riscuri, ca orice operatie pe care o faci pentru modificarea corpului tau. Pe langa faptul ca vorbim despre o interventie barbara asupra corpului uman, operatia bariatrica presupune si un cost foarte ridicat. Singurul aspect pozitiv care apare in urma unei astfel de operatii este ca pentru o perioada de timp reusesti sa reduci semnificativ mancarea. Din nefericire, ne vom reintoarce la obiceiurile daunatoare din trecut atunci cand termenul de valabilitate al inelului gastric este depasit si este eliminat din corp, existand chiar riscul a inmagazina chiar mai multe kilograme ca inainte de operatie. De ce? Pentru ca prin intermediul operatiei rezolvi efectele ingrasarii, nu si cauzele emotionale care au declansat surplusul de greutate”, afirma psihologul Angela Nutu.

Inelul gastric … virtual – o metoda non-chirurgicala care elimina dorinta de a manca obsesiv-compulsiv

Inelul gastric virtual este o noua tehnica non-chirurgicala, care foloseste puterea hipnozei, precum si tehnici de CBT si NLP, pentru a-ti convinge mintea subconstienta ca ti-a fost pus un inel de silicon in jurul stomacului. Tehnica se foloseste de puterea mintii pentru rescrierea la nivel subconstient a viziunii asupra stilului alimentar si a modului in care te gandesti la mancare. Prin intermediul hipnozei, convingi creierul ca stomacul este plin dupa un anumit nivel de admisie.

“Inelul Gastric Virtual este o tehnica folosita in Marea Britanie si Europa pentru a ajuta sute de oameni sa-si recastige controlul asupra corpului intr-un mod sigur si natural. S-a dovedit a avea foarte mult succes pentru multi oameni care s-au luptat cu kilogramele in plus si este un element care a declansat un regim de slabire permanent. Cu ajutorul revolutionarei metode, se pot obtine beneficiile unei operatii de inel gastric fara sa treci prin chinurile asociate interventiei propriu-zise sau a costurilor ridicate. Pe parcursul ultimilor ani, din ce in ce mai multi oameni au urmat hipnoterapia Inelului Gastric ca metoda de slabire. Folosita initial doar pentru clientii obezi, este acum folosita in mare de oricine are probleme cu a se tine de o dieta”, afirma psihoterapeutul Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Sheila Granger a revolutionat lumea terapiei si a hipnozei introducand o tehnica absolut fantastica de a slabi sanatos si armonios – Tehnica Inelului Gastric Virtual. Aceasta tehnica functioneaza excelent atat pentru oamenii care sufera de obezitate, greutate in exces dar si pentru cei care isi doresc sa slabeasca doar cateva kilograme pentru a-si creste stima de sine si a se simti mai bine in corpul lor.

Inventatorul „Inelului Gastric Virtual” vine in Romania

Asociatia Romana de Hipnoza o aduce, pentru prima data in Romania, pe Sheila Granger, inventatorul “Inelului Gastric Virtual”. Renumitul specialist britanic va sustine, in perioada 03-04 Iunie 2017, in Bucuresti, un program unic de slabit, prin intermediul unei tehnici speciale de micsorare a stomacului prin inserarea unui inel gastric virtual, fara operatie invaziva, fara costuri medicale ridicate sau perioada de recuperare indelungata.

La acest seminar poate participa oricine isi doreste sa slabeasca sau sa ii ajute pe cei din jurul sau, fiind un seminar deschis atat pentru terapeuti, medici, psihologi, cat si pentru cei care isi doresc sa isi recastige controlul asupra corpului lor.

Inscrierile se pot face online, pe https://www.hipnoza.ro/inel-gastric/.

*Sheila Granger este creatoarea tehnicii Inel Gastric Virtual si recunoscuta la nivel international pentru realizarile sale extraordinare in acest domeniu. Originara din Marea Britanie, Sheila a sustinut trainingul de Certificare in tehnica Inel Gastric Virtual pe toate continentele pregatind mai mult de 900 de oameni, atat specialisti cat si persoane care doresc sa slabeasca. Cartea sa, “Manualul Inelului Gastric Virtual” a atins Locul 1 Best Seller pe Amazon si este citita de toti cei care doresc sa slabeasca sau sa ii ajute pe altii sa slabeasca.

**Angela Nutu este Psihoterapeut si unul dintre cei mai cunoscuti si bine pregatiti traineri din Romania, vicepresedinte al Asociatiei Romane de Hipnoza. Are experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si al instruirii adultilor si de peste 15 ani in domeniul antreprenoriatului si al afacerilor. Membru Fondator al Asociatiei Romane de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum, Psihoterapeut.