Peste 20.000 de bebelusi se nasc anual inainte de termen in Romania, numarul lor fiind intr-o alarmanta crestere. Din nefericire, echipamentele medicale insuficiente reprezinta inca o problema des intalnita in spitalele din Romania, iar acest lucru cauzeaza tot mai multe decese in randul bebelusilor nascuti prematur.

In acest context, BeKid – unul dintre cele mai mari magazine online din Romania pentru bebelusi si copii – a decis ca un procent de 10% din profit sa fie directionat catre bebelusii care au mare nevoie de sprijinul nostru si care se lupta din rasputeri sa ramana in aceasta lume. Astfel, micutii nascuti in conditii normale si care se bucura de copilaria lor, vor invata o lectie foarte importanta: compasiunea fata de semenii lor care au avut mai putin noroc.

“Impreuna cu mamicile si taticii care obisnuiesc sa cumpere jucarii si alte produse pentru copiii lor din magazinul nostru online, am decis ca o parte din bani sa fie directionati catre bebelusii care au foarte mare nevoie de noi. Numarul mare de decese ale bebelusilor prematuri este o problema reala, care se acutizeaza de la an la an. Chiar si in familie am avut un caz de copil nascut prematur si stim cat de importanta este solidaritatea si compasiunea. Este timpul sa luam atitudine, sa luptam pentru a le oferi o sansa la viata. Speranta lor de a trai tine strict de incubatoare, echipamente medicale care lipsesc cu desavarsire din multe spitale din Romania. Anul acesta, la fel ca anul trecut, toti banii colectionati ii vom folosi pentru cumpararea de incubatoare pentru Spitalul Judetean din Sibiu. In anii urmatori, vom extinde aceasta campanie si catre alte spitale din tara”, declara Iulian Ghisoiu, General Manager al BeKid.