Maratonul Nisipului 2017

Maratonul Nisipului, unul primele maratoane din Europa care se desfasoara integral pe nisip, va avea loc in doar 10 zile (duminica 26 martie 2017), in statiunea Mamaia. Pana la ora actuala, peste 800 de sportivi din Romania si din alte tari s-au inscris la inedita cursa de la malul Marii Negre si alte cateva sute de sustinatori si-au anuntat deja prezenta.

Evenimentul sportiv international, ajuns la a patra editie, este organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, si contine trei probe competitive (maraton, semimaraton si cursa de 10km) si crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora.

Premii in valoare de 26.600 de lei

Sponsorii evenimentului au pregatit premii in valoare totala de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de varsta si premiul suplimentar pentru doborarea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua editie, de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute si 2 secunde) si Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute si 18 secunde), in valoare de 500 de lei. In acelasi timp, premiate vor fi si primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

Alergam pentru scaderea ratei mortalitatii infantile neonatale

Si la aceasta editie, participantii, impreuna cu organizatorii, au decis sa lupte pentru o cauza nobila si anume reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Prin proiectul social initiat de catre Asociatia “Daruieste Aripi”, comunitatea sportiva “Sansport” va lupta, la fel ca anul trecut, pentru scaderea ratei mortalitatii infantile neonatale, care a atins cote alarmante in Constanta.

“Faptele bune, pe care le-am facut anul trecut impreuna cu parintii si copii lor, vrem sa le reeditam si in acest an. Din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sanatate constantean, foarte multi nou-nascuti mor anual, iar noi nu putem sta nepasatori la auzul acestor tragedii. Ne-am decis ca si in acest an sa alergam pentru salvarea de vieti, vom alerga pentru un viitor mai bun al copiilor nostri si, desigur, vom alerga pentru promovarea litoralului nostru la nivel international. Ne bucuram foarte mult ca si in acest an s-au inscris foarte multi sportivi, numarul lor depasind deja toate recordurile noastre de participare. Cei interesati sa participe, mai au la dispozitie doar cateva zile pana cand se mai pot inscrie, atat la cursele competitive, cat si la crosul dedicat familiei”, declara presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Inscrierile la Maratonul Nisipului 2017 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.