Dupa ce a incheiat socotelile cu sportul de performanta, fostul fotbalist al echipei Poli Timisoara si F.C. “Vointa” Sibiu, Iulian-Constantin Pitigoi, a fost nevoit sa isi ia soarta in propriile maini si sa performeze si in afara terenului. Cu experienta zero in campul muncii, dar cu o ambitie de fier, Pitigoi ajunge in scurt timp numarul 1 in vanzari intr-o companie multinationala. Vazandu-si potentialul, acesta decide sa devina antreprenor si, in doar doi ani de munca asidua, reuseste sa genereze o cifra impresionanta de 1,5 milioane de lei in mediul online.

Compania sa, PIC Protect, este specializata in comercializarea si distributia echipamentelor de lucru si protectie individuala, iar datorita vanzarilor record din ultimul an, a primit multe cereri de a extinde aceasta afacere la nivel national sau chiar international sub forma de franciza.

Ce l-a ajutat pe Iulian Pitigoi in evolutia profesionala?

In opinia fostului sportiv, spiritul sau competitiv, dobandit ca fotbalist, a fost catalizatorul care l-a ajutat sa creasca in toate etapele vietii, inclusiv in mediul de afaceri. Mai mult decat atat, antreprenorul afirma ca selectarea colegilor pe criterii de performanta si loialitate si, desigur, munca de echipa reprezinta cheia succesului intr-un start-up care se doreste a fi de succes.

“Competitia inseamna dorinta de a reusi, dorinta de a fi cel mai bun. Iar acest lucru presupune multa munca si multa pregatire. Ai nevoie de un obiectiv clar si de organizare. Lucrurile nu se intampla pur si simplu. Lucrurile trebuie facute cu seriozitate, cu profesionalism – indiferent despre ce domeniu e vorba. In momentul in care iti faci treaba cu profesionalism, cu corectitudine, oamenii au incredere in tine, echipa are incredere in tine. Iar cand oamenii au incredere in tine, succesul e garantat”, a declarat Iulian Pitigoi.

Isi imparte afacerea cu alti oameni care cauta succesul

Ajuns in apogeul sau antreprenorial, Iulian Pitigoi a decis sa isi imparta succesul si cu alte persoane care vor sa intre in lumea afacerii, dar care nu dispun de un buget pentru lansarea unui start-up. Astfel, directorul general al PIC Protect le pune la dispozitie viitorilor sai francizori intreaga sa structura logistica – suportul online, magazinul online, strategiile de marketing si intreg know-how-ul managerial.

“Am simtit cat de greu este sa o iei de la zero in afaceri, deaorece costurile chiar ajung sa te compleseasca. Nu atat costurile de pornire sunt mari, cat mai ales cele investite in marketing, in branding si in castigarea increderii. Odata ce mi-am castigat increderea clientilor, mi-am propus ca dezvoltarea mea sa nu se bazeze pe un centrul de comanda, ci doresc sa impart cu alti oameni, din alte orase afacerea care mie mi-a adus foarte multa satisfactie”, declara Iulian Pitigoi, directorul general al PIC Protect.

Persoanele care doresc sa dezvolte un business in acest domeniu de activitate, pot trimite scrisoare de intentie si planul de dezvoltare pe marketing@picprotect.ro.