Alexandru Botorea (1)Alexandru Raul Botorea, in varsta de 2 ani si 5 luni, a fost operat miercuri, 26 august 2015, la Spitalul Acibadem din Bodrum (Turcia), de catre Prof. Dr. Mehmet Mutaf, specialist in Chirurgia Plastica, Estetica si Reconstructiva. Interventia pentru reconstructia pleoapelor, nasului si a gurii a fost reusita, iar pacientul, in urma vizitei postoperatorii are evolutie favorabila.

“Interventia efectuata a fost prima dintr-o serie de trei interventii planificate pentru reconstructia fetei si a degetelor de la ambele maini. Prima interventie a durat aproximativ 11 ore si a presupus refacerea pleoapelor superioare si inferioare, eliberarea regiunii periorbitale-comisuroplastie, reconstructia gurii si buzelor, reconstructia nasului – prima parte”, a declarat Prof. Dr. Mehmet Mutaf. “Astazi oamenii din Romania si din Turcia s-au rugat pentru Alex impreuna. Am finalizat cu succes prima etapa, insa mai avem de facut multe lucruri pentru el”, a mai declarat medicul chirurg.

Durata spitalizarii va fi de aproximativ 2 saptamani, iar sederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrum pana la urmatoarea interventie, care va avea loc peste aproximativ 2 luni de zile. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea tesutului in vederea crearii unui nou tesut pentru transplantare.

„A doua interventie va presupune reconstructia nasului si a tesutului facial, de asemenea, se va incerca eliberarea tesutului afectat de la maini pentru a crea miscare intre degetul mare si mana. A treia interventie, recomandata cand pacientul va avea varsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstructia degetelor de la ambele maini si a urechilor” a mai declarat medicul chirurg.

Pacientul a fost internat in Spitalul Acibadem Bodrum in data de 24 august 2015, pentru interventia de reconstructie a fetei, ca urmare a unei arsuri de gradul III si IV la cap si maini, survenite in urma exploziei unei masini in aprilie 2015, in Romania.

Interventia si deplasarea pacientului Alexandru Botorea si a familiei a fost posibila datorita campaniilor umanitare de strangere de fonduri, derulata la nivel national si international, de Asociatia “Salveaza o Inima” din Romania si Plus Communication, iar prima interventie in valoare de 30.000 Euro, a fost platita deja de catre Asociatie. Costul estimativ pentru a doua interventie va fi de aproximativ 40.000 euro, de asemenea pacientul va avea nevoie si de fonduri necesare pentru tratament postoperator si perioada de recuperare. Pana in prezent, pe platforma de donatii online a Asociatiei “Salveaza o Inima” s-au strans peste 51.000 de Euro din donatii, iar Alexandru mai are nevoie de aproximativ 19.000 de Euro. Donatiile pot fi facute accesand link-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea/ sau direct in conturile mamei, Daniela Botorea, RO32BTRLRONCRT0295690001 (Lei) sau RO79BTRLEURCRT0295690001 (Euro).

“Suntem extrem de incantati ca oamenii s-au mobilizat pentru salvarea lui Alex. Au donat romani si straini din toate colturile lumii… din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeana, tarile din Nordul Africii, pana in Japonia si Australia. Campaniei s-a alaturat si vicecampioana Romaniei la fotbal A.S.A. Targu Mures si o comunitate de mamici in retelele de socializare, care au vandut si licitat produse proprii pentru Alex. De asemenea, ii multumim din tot sufletul domnului doctor Mehmet Mutaf pentru profesionalismul de care a dat dovada si de faptul ca a tinut la curent opinia publica din Romania, pe pagina sa de socializare, cu privire la evolutia medicala a lui Alexandru. Este o prima victorie, dar campania nu se termina aici. Mai avem nevoie de aproximativ 19.000 de Euro pentru a strange banii, pentru a doua operatie si tratamentul postoperatoriu”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima” si initiatorul campaniei umanitare “Calatorie pentru speranta”.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna