Evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagra” aduce la malul marii o cursa inedita destinata celor mai puternici si competitivi alergatori: Cursa Apa, Nisip, Foc. Manifestarea sportiva are ca scop pomovarea drepturilor de integrare in comunitate a persoanelor cu dizabilitati.

Cursa Nisip, Apa si Foc presupune parcurgerea unui numar de sase obstacole care vor trebui strabatute de catre participanti pe un traseu in lungime de 3 km. Fiecare echipa participanta la eveniment are rezervat un loc in aceasta cursa, iar membrii echipei, pe rand, in functie de reusursele fizice, pot participa si la aceasta competitie. Acestia vor fi supusi unor probe cu diferite grade de dificultate: de la caratul unui bustean de lemn, pana la mersul prin apa marii, sarit prin cauciucuri, mers taras pe sub plasa sau trecut prin foc.

„Puscasii americani din baza de la Mihail Kogalniceanu au venit cu aceasta idee la editia din 2017 si au considerat ca o alergare de 24 de ore pe nisip nu este o provocare destul serioasa pentru pregatirea lor fizica, astfel incat am ridicat gradul de dificultate pentru cei mai bine pregatiti dintre noi. Avand in vedere dificultatea acestei probe, cei ce vor lua startul in aceasta cursa speciala vor aduna de trei ori mai multi km decat ceilalti competitori si vor contribui decisiv la numarul total de kilometri alergati de echipa. O bucla de 3 kilometri din Cursa Nisip, Apa si Foc va fi echivalenta cu 9 kilometri din Cursa Clasica. Calculul pentru echivalarea distantelor a fost realizata in functie de caloriile consumate, estimarile fiind realizate impreuna cu un antrenor de fitness si un nutritionist”, declara Adrian Gemanaru, presedintele Centrului de Autism Marea Neagra.

Cea mai mare competitie pentru apararea drepturilor persoanelor cu dizabilitati

Datorita numarului de peste 2.000 de persoane inscrise, evenimentul Alerg 24h Autism Marea Neagra reprezinta principala competitie sportiva care promoveaza in mod direct dreptul de a fi acceptat in comunitate al persoanelor cu nevoi speciale.

„Alerg 24h Autism Marea Neagra” este un proiect prin care, pe de o parte, ne implicam in sprijinul persoanelor cu dizabilitati si pe de alta parte, incurajam comunitatea in care activam sa adopte un stil de viata sanatos si sa practice sportul in aer liber. Speram astfel sa punem bazele unui parteneriat de cursa lunga dintre Kaufland Romania si Asociatia Centrul de Autism Marea Neagra”, declara Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Cursa demonstrativa pentu persoanele in scaune rulante

Pentru prima data in Constanta, va fi organizat si un eveniment sportiv destinat persoanelor aflate in scaune rulante. Aceasta competitie demonstrativa este organizata in colaborare cu Comitetul Paralimpic Roman, iar startul va fi dat de catre Secretarul General al organizatiei, domnul Florin Milciu. Traseul acestei curse va fi de 1 kilometru si se va desfasura pe faleza din Statiunea Mamaia.

”In deschiderea evenimentului principal, vom organiza aceasta cursa, deoarece este o dovada de normalitate intr-o societate moderna ca orice competitie sportiva sa acorde posibilitatea persoanelor cu anumite nevoi speciale sa poata participa in mod direct la evenimentul sportiv”, declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului Alerg 24h Autism Marea Neagra.