Dr. David C. Muss

Asociatia Romana de Hipnoza organizeaza sambata, 4 februarie 2017, incepand cu ora 9.00, la Hotel RIN Central – Sala Iorga din Bucuresti, cursurile de Formare si Certificare Internationala in Tehnica Rewind. Invitatul de onoare este reputatul doctor britanic David C. Muss, creatorul singurei metode care are ca scop principal tratarea Stresului Post-Traumatic.

Tulburarea de Stres Post-Traumatic (TSPT) reprezinta una dintre cele mai problematice boli de care sufera omul modern. In opinia specialistilor, TSPT se devolta dupa ce experimentam un eveniment pe care il percepem ca fiind unul periculos, socant sau infricosator, iar trauma este resimtita puternic la nivel psihologic si fiziologic. Mai mult decat atat, persoanele care nu isi pot reveni in urma socului, si sufera de stres post-traumatic, vor retrai iar si iar calvarul prin care au trecut, avand halucinatii si cosmaruri, vor evita persoanele care le aduc aminte de evenimentul traumatic, vor suferi de insomnii, vor fi furiosi, vor fi depresivi si pot suferi de afectiuni fizice, precum tensiune arteriala crescuta, ritm cardiac ridicat, tensiuni musculare sau greata. Din pacate, in multe cazuri TSPT poate conduce la gesturi din ce in ce mai disperate, culminand cu suicidul.

La ora actuala, singura metoda creata special pentru tratarea stresului post-traumatic este Tehnica Rewind, care se foloseste de puterea mintii pacientului pentru a rescrie modul in care este afectat de evenimentul producator de stres si pentru a-l descarca de emotia negativa. Cu alte cuvinte, tehnica il ajuta pe pacient sa deruleze “banda” evenimentului in mintea lui, inainte si intr-un mod specific, pana cand acel eveniment nu mai creeaza nici o reactie negativa. Odata realizat acest pas, persoana care sufera de TSPT va fi eliberata de cosmaruri, ruminatii si teroarea de a retrai acel eveniment abominabil si traumatizant.

Sambata, 04 Februarie, Dr. David C. Muss va sustine pentru prima data in Europa de Est si in Romania un Seminar dedicat in special tratarii Stresului Post Traumatic. Este o ocazie speciala de a invata direct de la sursa, cea mai eficienta metoda de tratare a acestei tulburari groaznice.

Dr. David C. Muss este presedintele Asociatiei Internationale de Tratare a Traumei prin Tehnica Rewind, membru licentiat al Societatii Apothecaries (LMSSA) din Marea Britanie, precum si Laurea Medicina e Chirugia (University of Rome, Italy). In prezent este directorul unitatii de Tratare a Stresului Post Traumatic la Spitalul BMI din Birmingham, Marea Britanie. Totodata, este autorul a numeroase studii si carti, dintre care amintim lucrarea de referinta “The Trauma Trap: Are you tired of „getting nowhere” therapy? Tired of the recall yet fearful treatment may make you worse. The Rewind Technique will give you a 90% chance of closure”.