helendoron-7aniPeste 1.000 de copii din Constanta, cu varste intre 1 si 16 ani, au invatat limba engleza dupa o metoda unica inventata de profesorul britanic Helen Doron, in cadrul unui proiect international implementat si in Romania.

In cei 7 ani de activitate la Constanta, peste 150 de copii ai Centrelor Internationale “Helen Doron English” au sustinut cu succes examenele Cambridge si Trinity, care le ofera oportunitati nelimitate, in viitorul apropiat, atat din punct de vedere personal, cat mai ales din punct de vedere profesional. In acelasi timp, cursantii au putut pune in practica limba engleza in cadrul taberelor si scolilor de vara, acolo unde au sustinut piese de teatru si au experimentat noul concept de educatie recomandat de specialistii internationali, si anume “fun learning”.

Prin revolutionara metoda, profesorii apreciaza ca acesti copii romani care au urmat proiectul international au reusit nu numai sa invete limba engleza ci, mult mai important, au inceput sa gandeasca direct in aceasta limba. “Este demonstrat stiintific ca atat bebelusii, cat si copiii mici pot invata concomitent doua limbi – cea materna si una straina, fara a exista riscul de a le confunda. In fapt, cu cat este mai mic copilul, cu atat mai usor poate asimila a doua limba, deoarece matricea lingvistica inca nu s-a sedimentat in gandirea sa cognitiva. In comparatie, este mult mai greu sa inveti un adult o limba straina decat un bebelus sau un copil mic, deoarece adultul are deja un tipar de gandire format in limba materna, iar tiparul de gandire in cealalta limba il poate deruta din cauza diferentelor considerabile”, considera Stefania Filip, coordonatorul Centrului International Helen Doron English in Romania.

In acelasi timp, specialistul in educatie afirma ca succesul metodei consta in construirea unor grupuri mici de lucru, formate din 4-8 copii, unde tehnologia nu este ignorata sau respinsa in procesul educational, ci este integrata ca mijloc de captare a atentiei. “In epoca tehnologiei, este total neproductiv sa ii interzici copilului sa o foloseasca, pretextand ca aceasta ii limiteaza gandirea sau ii distrage atentia. Dimpotriva, integrarea corespunzatoare a tehnologiei in procesul de educatie s-a dovedit a fi un factor esential. Interactionand cu tehnologia, copilului va fi mai relaxat, mai predispusa spre cunoastere si va interioriza mult mai repede conceptele noi”, conchide Stefania Filip.

In Romania, proiectul international a fost implementat in 24 de centre internationale, in localitatile: Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Bacau, Focsani, Timisoara, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Mures, Oradea, Zalau, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Pitesti, Deva si Fagaras.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English. Centrul International Helen Doron English din Constanta a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educatiei copilului.