Romania va gazdui, in perioada 18-19 mai 2016, “Metal Days” – conferinta din Europa de Est care prezinta si doreste sa puna in discutie ultimele inovatii din domeniul tehnologiei finisarii suprafetelor metalice. Evenimentul international este organizat de Rosler Romania, in parteneriat cu TIGER Coatings GmbH & Co. KG, J. Wagner GmbH si Mankiewicz Gebr. & Co, in Poiana Brasov, la AnaHotels Sport, si reuneste cei mai importanti specialisti din lume.

rosler (1)

Noile tehnologii din domeniu, care au avut la baza peste 80 ani de cercetare, vor revolutiona cele mai importante industrii, atat din Romania, cat si din lume. Printre cele mai importante industrii care vor trece la un alt nivel de evolutie, datorita noilor descoperiri, se numara industria constructoare de masini, industria navala, industria aeronautica, industria constructiilor civile si industriale (constructiile metalice), industria constructoare de rulmenti, industria productoare de tabla, industria energetica, industria extractiva (in special petrol), industria medicala si industria prelucratoare de aluminiu.

“Este un moment foarte important pentru cel putin 10 industrii mari din Romania si din Europa de Est. Dupa multi ani in care am cercetat si am inovat tehnologia suprafetelor metalice, am ajuns la cel mai inalt nivel tehnologic din lume si suntem pregatiti sa facem fata noilor provocari in domeniu. Prin aceasta conferinta dorim sa confirmam, inca o data, orientarea noastra catre clienti, deoarece toate investitiile pe care le-am facut, atat in produse, tehnologii si servicii, au fost candva nevoi nesatisfacute ale clientilor nostri. Conferinta propune participantilor sa arunce o privire dincolo de suprafata, aceasta, inainte de a respecta cerintele legate de aspectul optic si estetic, este expusa coroziunii, presiunii, frecarii, protejarii si izolarii. Evenimentul nu este doar o expunere a noilor tehnologii de finisare a suprafetelor metalice, ci el propune o discutie libera intre organizatori si participanti, astfel incat sa putem afla problemele cu care acestia se confrunta in procesul de productie”, declara Oana Vajkovski, Marketing and Developing Departament – Rosler Romania.

Conferinta internationala “Metal Days” a ajuns la a treia editie, primele doua editii au avut loc in Bucuresti (2014) si in Zagreb (2015). La editia din acest an, vor prezenta noile inovatii din domeniu unii dintre cei mai buni specialisti din lume, precum: Benno Allerbauer (Rosler), Cosmin Vajkovszki (Rosler Romania), Rudolf Bitzinger (Wagner), Emilian Iana (Henkel), Helmut Lehner (Tiger), Dirk Wenske (Mankiewicz) si Kristijan Marko (Mankiewicz). Evenimentul, care are loc anual in tarile din Sud Estul Europei, este proiectul complet al companiilor Rosler Ober-flachentechnik GmbH, Tiger Coatings GmbH & Co KG, Mankiewicz Gebr. & Co si J. Wagner GmbH.

Rosler Oberflachentechnik GmbH este lider mondial in productia sistemelor de vibrofinisare si de sablare. Rosler Oberflachentechnik GmbH furnizeaza, de asemenea, si instalatii de vopsire si sisteme de conservare, precum si echipamentele tehnologice, care cuprind instalatii de uscare si spalare in vederea finisarii optime a suprafetelor metalice sau a altor suprafete. Rosler Oberflachentechnik GmbH are sediul central in Bavaria si are filiale in Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda, Belgia, Austria, Elvetia, Spania, Serbia, Romania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Africa de Sud, India si China, precum si mai mult de 156 de reprezentante in alte locatii. Cu un numar de angajati, la nivel international, de 1.579, Rosler are o cifra de afaceri pentru ultimul an de 270 Milioane Euro si are sucursale in 16 tari.

Pentru grupul Rosler, Romania reprezinta o piata foarte importanta pentru prezent si viitor, fapt pentru care, in 2015, se finalizeaza sediul Rosler Romania SRL in Otopeni, avand o suprafata de 1000 mp, din care 300 mp spatii de birouri, 200 mp depozit ce cuprinde o gama variata de consumabile aferente vibrofinisarii, tratarii apei si sablarii, piese de schimb pentru toate tipurile de echipamente, precum si 500 mp centru de servicii si testare profesionale de prelucrare umeda si uscata a suprafetelor metalice si a altor suprafete.