11834687_1021840001199798_427901893590355472_oAsociatia “Salveaza o inima” organizeaza, duminica, 9 august 2015, incepand cu ora 18.00, la Biserica “Sfantul Apostol Andrei” si “Sfantul Ierarh Nectarie” din Botosani, concertul de muzica Bizantina “Axion Estin”. Momentul artistic va fi sustinut de Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul” din Suceava.

Muzica bizantina este prezenta, in actualitate, doar in serviciul liturgic din bisericile ortodoxe, si mai poarta denumirea de muzica psaltica. Acest gen de muzica ramane un simbol viu al stralucirii teoforice (termenul incearca sa exprime o frumusete transcedentala, Dumnezeiasca, originala si unica) a artei bizantine ortodoxe, cu toate ca multe dintre bisericile ortodoxe autocefale nu mai folosesc acest gen de muzica, fiind inlocuita cu muzica corala, specifica lumii occidentale.

“Am decis sa reorganizam acest minunat eveniment si in acest an, deoarece persoanele prezente anul trecut s-au aratat foarte incantate de acest gen de muzica. Muzica bizantina exprima, poate cel mai bine, bunatate, fericirea si generozitatea lui Dumnezeu. Ascultand acest gen de muzica, simti ca traiesti intr-un loc mai bun, ca esti inconjurat de oameni mai buni si ca Dumnezeu este alaturi de noi. Ii invitam, duminica, pe botoseneni sa ne bucuram impreuna de iubirea lui Dumnezeu”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna