Festivalul International de Educatie – FIEdu

Pe 10 si 11 iunie, Ploiestiul va gazdui, pentru al doilea an la rand, Festivalul International de Educatie – FIEdu, in cadrul caruia experti in educatie din toate colturile lumii vor prezenta solutii gasite de alte state la problemele cu care se confrunta in prezent educatia romaneasca.

Evenimentul international, organizat de Asociatia Iubesc Ploiestii, in parteneriat cu Centrul Educational de Inspiratie Finlandeza Yuppy Koti si Fundatia Seeding Knowledge, are loc in contextul in care, in Romania, cheltuielile cu educatia (7%) sunt pe ultimul loc in clasamentul cheltuielilor publice (Eurostat 2016).

“Studiile arata ca majoritatea sistemelor de invatamant din lume fac eforturi semnificative pentru a reusi sa satisfaca nevoile actuale ale generatiei tinere si ale pietei muncii. Pentru a evolua, trebuie sa ne actualizam in permanenta metodele de predare-invatare si sa integram inteligent noile inovatii tehnologice. Ca sa le capteze atentia elevilor, profesorii trebuie sa fie mereu actuali si sa le ofere informatii relevante si practice. Cand dispunem de resurse financiare limitate, e cu atat mai important sa facem investitii sustinute in alegerea celor mai eficiente mijoace care sa-i ajute pe cat mai multi copii sa-si atinga potentialul”, sustine Alexandra Anton, CEO al Festivalului International de Educatie – FIEdu.

Pana in prezent si-au confirmat prezenta reputati experti din Finlanda (Jukka Kangaslahti – Consultant finlandez in Parlamentul Europei), Suedia (Johan Wendt – Fondator Mattecentrum), Regatul Unit (Lisa Vernon – Manager la Historic Royal Palaces), Statele Unite (Nancy Commins, Profesor in educatie la Universitatea Colorado) si Singapore (Lim Ai Hong – Profesor). La dezbatere vor participa si directori de scoli publice si private, cercetatori din domeniul educatiei, profesori si elevi din Romania. Acestia vor discuta despre teme importante pentru educatie viitorului, precum: combaterea analfabetismului si scaderea abandonului scolar, colaborarea dintre parinti-copii-profesori, modalitati de reducere a birocratiei in sistemul de invatamant, dobandirea si imbunatatirea continua a inteligentei emotionale, experiente de invatare in afara scolii, importanta viziunii liderilor din educatie, educatia financiara si metode moderne de predare.

Programul Festivalului International de Educatie – FIEdu

  • Sesiuni in plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiesti
  • Ateliere practice pentru profesori si parinti la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiesti si Sala de Studiu a Muzeului Omului
  • Smart Gallery – Galeria de materiale si soft-uri educationale din Romania si din strainatate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti
  • Kids Outdoor Festival – Festivalul in aer liber pentru copii – eveniment organizat de Fundatia Seeding Knowledge, la care copiii care isi insotesc parintii la festival si nu numai pot participa gratuit – se va desfasura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti si pe esplanada Palatului Culturii

Pentru inscrieri si programul integral al evenimentului, accesati site-ul www.fiedu.ro.

Despre Asociatia Iubesc Ploiestii

Iubesc Ploiestii s-a format ca grup de initiativa in anul 2010, ajungand astazi la o comunitate activa online de peste 18.000 de persoane atrase organic pe pagina de Facebook Iubesc Ploiestii. Scopul formarii acestui grup a fost acela de a promova Ploiestiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic s.a. Dupa cinci ani de activitate, timp in care grupul a realizat prima harta turistica bilingva din istoria orasului Ploiesti si a realizat primele suveniruri care sa promoveze simbolurile orasului, in decembrie 2015 a luat nastere Asociatia Iubesc Ploiestii.

Activitatea asociatiei se desfasoara prin intermediul:
– paginii de Facebook Iubesc Ploiestii, care informeaza zilnic o comunitate online de peste 18.000 de iubitori ai orasului aflati in intreaga lume;
– activitatii Yuppy Koti Centre, centrul educational de inspiratie finlandeza din Ploiesti.

Despre Fundatia Seeding Knowledge

Fundatia Seeding Knowledge ofera pregatire extrascolara conceputa special pentru a ajuta elevii studiosi, dar fara resurse materiale, sa se dezvolte echilibrat si armonios, pana la implinirea varstei de 18 ani. In martie 2016, a fost lansat programul de burse “Viitor prin educatie”, un pachet complet de servicii educationale, adaptat specificului fiecarui elev caruia i se adreseaza si de care beneficiaza, in prezent, 10 copii din Bucuresti.