Peste 1.000 de sportivi profesionisti si amatori din Romania si din strainatate vor purta tricoul tricolor la a V-a editie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul sportiv international va avea loc in data de 25 martie 2018, pe plaja din statiunea Mamaia.

Prin acest gest, organizatorii isi doresc sa transmita romanilor de pretutindeni un mesaj de unitate si mandrie. Mai mult decat atat, la competitia sportiva s-au inscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care isi doresc sa sarbatoreasca, prin alergare, alaturi de fratii lor din Romania si sa sublinieze legaturile puternice pe care o are “aceeasi natiune despartita de o granita”, dupa un secol de la Marea Unire.

“Anul 2018 are o insemnatate aparte pentru toti romanii de pretutindeni, deoarece se implinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregatit o surpriza pentru toti participantii la Maratonul Nisipului editia a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori si profesionisti vor alerga cu un tricou tehnic care poarta insemnele tricolorului, care simbolizeaza principiul egalitatii si iubirea pe care o purtam pentru toti romanii aflati in toate colturile lumii. Am primit cu bucurie vestea ca, si in acest an, va participa un numar foarte mare de sportivi de peste Prut, astfel incat simbolistica Marii Uniri sa fie si mai profunda”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei “SanaSport” si organizatorul evenimentului international “Maratonul Nisipului”.


Cinci probe si un cros pentru parinti si copii

Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, si contine patru probe competitive (5 km, 10 km, maraton si semimaraton) si crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora si impreuna de a ajuta la reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta prin proiectul social initiat de catre Asociatia “Daruieste Aripi”.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, aflat la a cincea editie, este organizat de Asociatia “SanaSport” si Radio Romania Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Proiectul sportiv este unul dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip si, in acelasi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international.

Cei care inca mai stau pe ganduri se mai pot inscrie pana la 11 martie 2018 pe website-ul evenimentului www.maratonulnisipului.ro.