imag0342Statiunea Venus din judetul Constanta va gazdui, in perioada 21-25 septembrie 2016, cea mai mare conferinta internationala de psihologie organizata pana in acest moment in tara noastra (EUROTAS 2016), in cadrul careia specialistii vor dezbate tema iubirii si a miracolelor petrecute in viata noastra datorita ei.

Manifestarea stiintifica este organizata de Asociatia Romana pentru Cunoastere si Interventie Psihologica, in parteneriat cu Asociatia Europeana Transpersonala (EUROTAS), Asociatia Europeana de Psihologie Transpersonala, Asociatia Internationala Transpersonala si Asociatia Americana Transpersonala si este creditata de Colegiul Psihologilor din Romania. Conferinta este organizata in contextul in care specialistii au masurat, printr-un inedit experiment, ca acest sentiment, pe care noi il numim iubire, genereaza cea mai puternica emotie pe care corpul uman o poate manifesta, aceasta nefiind produsul mintii noastre, ci doar coordonata de mintea noastra.

In acelasi timp, psihologii au descoperit ca, in societatea moderna, creierul uman a generat un sistem alternativ care estompeaza si chiar modifica substantial fluxul de iubire ce ne curge prin fiecare celula a corpului nostru. Din aceasta cauza, mintea noastra ne-a impins sa iubim conditionat, unilateral, consecintele fiind stresul, anxietatea, depresia sau frica.

Tot in cadrul manifestarii stiintifice, reputati profesori universitari si cercetatori din intreaga lume vor prezenta implicatiile pe care le are cea mai populara expresie din lume – “Te iubesc!” si cum aceste simple cuvinte pot cobori filtre mentale care blocheaza iubirea sa se manifeste la cel mai inalt nivel. Prelegeri vor sustine doctori in psihologie din intreaga lume, precum: Israel, Brazilia, Argentina, Rusia, Africa de Sud, Mexic SUA, tari din Europa, Australia etc.

“Avem onoarea ca Romania sa gazduiasca una dintre cele mai mari conferinte internationale de psihologie organizate in lume, primind cercetatori de renume din peste 30 de tari. Tema este foarte ofertanta, atat pentru noi, ca specialisti, cat si pentru societate in ansamblul ei, deoarece trateaza cel mai frumos sentiment pe care fiinta umana il experimenteaza: iubirea. Cu atat mai interesanta va fi intreaga dezbatere, cu cat vor fi prezentate opinii din diverse culturi si scoli de gandire, iar concluziile generale ne vor ajuta sa gasim metode eficiente de a gestiona acest profund sentiment”, declara drd. Anghel Ilie Gradinaru, presedintele Asociatiei Romane pentru Cunoastere si Interventie Psihologica si organizatorul Conferintei Eurotas 2016 – “Love – the eternal miracle”.

Website-ul oficial al Conferintei – http://www.eurotas2016.com/.