Compania romaneasca Deposib Expert, in calitate de distribuitor oficial al produselor pentru tratarea lemnului Bochemit, a sustinut, impreuna cu Printul Charles de Wales, restaurarea acoperisului Bisericii de lemn de la Breb (judetul Maramures), lacas de cult construit in 1642, cu cel mai vechi turn de biserica din Romania, cu cea mai veche pictura pe panza din tara si totodata aflat pe lista monumentelor ale Patrimoniului National.

Este de notorietate publica afinitatea Printul Charles pentru zona Maramuresului, insa dintre toate peisajele incredibile pe care le ofera acele plaiuri, Alteta Sa Regala s-a indragostit pe loc de localitatea Breb, achizitionandu-si aici doua case din lemn. Dupa ce a aflat povestea biserii de lemn de la Breb, intristat fiind de starea critica in care se afla lacasul de cult, Printul Charles a a inceput sa se implice pentru a aduce din nou la viata acest monument de o valoare incomensurabila din Patrimoniul Romaniei.

Actiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibila la initiativa “Ambulanta pentru monumente”, care face parte din actiunile Asociatiei Monumentum, organizatie care intervine pentru a salva cladiri istorice aflate in stare grava de degradare. Materialele au fost sponsorizate de catre Deposib si Coroana Britanica. Actiunea s-a finalizat cu succes in data de 23 aprilie 2018, asfel ca locuitorii satului Breb au putut participa cu bucurie la prima slujba religioasa.

Produs-minune pentru tratarea lemnului, salvator pentru zeci de monumente nationale

„Compania Deposib Expert a raspuns afirmativ cu mare bucurie la invitatia Asociatiei Monumentum si a Altetei Sale Regale Printul Charles pentru a reabilita Biserica de lemn de la Breb, o mandrie nationala, care din nefericire a fost lasata intr-o stare critica de degradare. Compania noastra distribuie solutii profesionale pentru tratarea lemnului Bochemit, iar cu ajutorul acestora am reusit sa restauram zeci de monumente istorice de o valoare inestimatibila pentru tara noastra, printre care si Biserica de lemn de la Breb, care dateaza din secolul al XVI-lea, declara Ilie Moga, manager al Deposib Expert, distribuitor oficial al Bochemit in Romania.

Produsele Bochemit ajuta la prelungirea vietii lemnului cu pana la 50 de ani, oferind solutii imbatabile antimucegai, de ignifugare a lemnului, pentru anticarii si ciuperci, pentru curatare a lemnului innegrit si mucegait. In acest caz particular, a fost folosit ca si tratament solutia Bochemit Forte Profi cu rol de a proteja lemnul acoperisului impotriva tuturor factorilor de mediu, si anume: raze ultraviolete, ploi, zapezi si inghet-dezghet. In acelasi timp solutia noastra va proteja lemnul impotriva insectelor de lemn (protectie anticarii) a ciupercilor de lemn (protectie fungi) si a mucegaiului (protectie antimucegai).