Prietenii lui Mos Craciun se antreneaza cu spor la malul Marii, pentru a fi in forma maxima de Sarbatori; si cum timp este foarte scurt, acestia au pregatit un antrenament inedit de alergare, duminica, 18 decembrie 2016, incepand cu ora 09.00, unde zeci de constanteni costumati in Mos Craciun sunt asteptati sa le dea o mana de ajutor.

Antrenamentul SantaRun, organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociatia Sportiva “Sanasport”, se desfasoara pe plaja din statiunea Mamaia (punctul de intalnire, parcarea AquaMagic), iar fiecare participant va putea sa alerge sau sa faca o plimbare, in functie de propria conditie fizica.

Evenimentul sportiv-distractiv, care face parte din proiectul international “Maratonul Nisipului 2016”, are ca scop promovarea sportul de masa in randul comunitatii si a evenimentului international, devenit foarte popular ca fiind printre primele maratoane din Europa care se desfasoara pe nisip. La sfarsitul alergarii, participantii vor primi premii, ceai si vin fiert, iar atmosfera va fi intretinuta cu muzica si multa voie buna.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului” – editia a IV-a va avea loc in data de 26 martie 2017, in statiunea Mamaia, si se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta si reprezinta un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralului romanesc la nivel international. Evenimentul contine trei probe competitive: cursa individuala de maraton (42,195 km), cursa de semimaraton (21,097 km) si cursa de 10 km si inedita cursa populara „Family Run”, care doreste sa promoveze sportul in familie si sa lupte impotriva obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in ultimii ani, in Romania.

“SantaRun este o initiativa prin care ne dorim ca oamenii sa resimta bucuria Sarbatorilor de Iarna, asa cum o faceau cand erau copii. Este mare pacat ca am uitat sa ne bucuram de lucrurile simple, sa ne bucuram de oameni, de caldura lor. Ii invitam pe toti sa iasa din casa, sa vina alaturi de noi si sa se bucure de alergare. Am ales plaja din statiunea Mamaia, deoarece ne dorim sa nu fie o competitie, ci un eveniment la care oamenii vin sa se bucure, sa socializeze si sa simta ca sportul nu este un chin, ci o adevarata placere. La finalul cursei, participantii vor fi serviti cu ceai si vin fiert din partea noastra si se vor bucura, cum se cuvine, de venirea Sarbatorilor. Va urez tuturor Craciun Fericit, un sincer La multi ani, iar Anul Nou sa ne aduca tuturor mai multa pace si bucurie in suflete”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “Sanasport” si managerul proiectului international “Maratonul Nisipului”.

Cei interesati sa participe la antrenamentul de alergare “SantaRun” sau la Maratonul Nisipului 2017, se pot inscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.