Majoritatea dintre noi am auzit de la altii ca trebuie sa ne impartim viata in mai multe etape, sa urmam mai multi pasi astfel incat sa ajungem sa ne implinim visele. In acelasi timp, vedem oameni – bogati material sau spiritual – care sfideaza aceste cutume si cu toate acestea au mare succes.

In opinia profesoarei de yoga Dana Tupa, acest lucru se intampla deoarece cei din urma au inteles ca viata noastra, visele noastre, obiectivele noastre sunt controlate aproape exclusiv de catre gandirea subconstienta. Am auzit despre astfel de legi nescrise in documentare precum “The Secret”, “Legea Rezonantei”, “Apa” etc., toate au in comun acelasi lucru: o lege simpla care spune ca, acolo unde iti indrepti mintea/atentia, acolo se duce energia si de acolo obtii rezultatele sau o forta infinita a subconstientului care se “cupleaza” la rezonanta specifica a ceea ce ne dorim cu adevarat.

Dana Tupa & Dalai Lama

“In mare parte, viata noastra este ghidata pe pilot automat. Respiram fara sa trebuiasca sa ne amintim la acest lucru secunda de secunda, fara sa ne numaram respiratiile. Mancam fiind atentionati de tot felul de alarme din corpul nostru. Avem un sistem imunitar care lucreaza pentru noi ca sa ne tina sanatosi. Am fost creati in asa fel incat corpul nostru sa indeplineasca functiile vitale si unele anexe iar noi sa ne preocupam de telurile mai inalte ale cunoasterii, creatiei etc. Putini au inteles ca acelasi lucru putem face si cu visele noastre, le putem programa in subconstientul nostru, iar succesul nostru sa nu mai depinda de actiuni constiente, concrete, ci totul sa depinda de atitudinea noastra, de felul in care ne-am programat subconstientul sa se raporteze la lume, la viata, la relatii etc”, declara profesoara de yoga Dana Tupa, fondatoarea PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International din Statele Unite.

In acelasi timp, cunoscuta profesoara de yoga afirma ca orice filosofie, intr-un fel sau altul, promoveaza acest concept, deoarece atunci cand mintea umana isi gaseste limitele, majoritatea se abandoneaza cuiva, fie ca vorbim de o constiinta superioara, de subconstient, de Univers, de Forta Vietii sau oricum am numi-o noi. Aceasta stare de a lucra cu subconstientul, de a invata sa te abandonezi lui se poate atinge prin diferite tehnici si meditatii yoga.

Dana Tupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA cu cea mai inalta calificare, E-RYT500. Este si Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima scoala de yoga din Romania acreditata la acelasi for international, scoala care a scos, in 2014, primii instructori yoga din Romania, acreditati international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.